Reklama
  • Poniedziałek, 27 czerwca 2016 (15:00)

    Składniki na 4-5 porcji: 50 dag wołowiny, np. z łopatki, 2-3 gałązki selera naciowego, 1 pietruszka, 1 marchewka, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka mąki pszennej, 40 ml czerwonego wytrawnego wina, 1 szkl. wody lub bulionu (może być z kostki), 1papryczka jalapeno, 2 ziarenka jałowca, 3-4 ziarenka ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 1 łyżeczka sosu sojowego, 1 łyżka ostrego keczupu, sól, natka do dekoracji, olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 czerwca 2016 (13:00)

    Skład na 8 porcji: ● 8 cienkich steków z łopatki wołowej (każdy po ok. 100 g) ● 80 g sera pleśniowego ● 100 ml warzywnego bulionu ● 600 g średnich ziemniaków ● 200 g kwaśnej śmietany ● 800 g fasolki szparagowej ● cebula ● nieduży por ● 4 łyżki oleju ● 2 łyżki masła ● pieprz i sól ● świeżo starta gałka muszkatołowa

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 czerwca 2016 (13:00)

    Skład na 12 porcji: ● 2,5 kg wołowiny z łopatki ● 400 g mielonego mięsa ● 2 cebule ● 250 g pieczarek ● 200 g marchewki ● pęczek pietruszki ● jajko ● olej ● 4 łyżki bułki tartej ● 2 łyżeczki musztardy ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego ● sól i pieprz ● 150 ml czerwonego wina

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 czerwca 2016 (13:00)

    Skład na 15 porcji: ● 2 kg mięsa wołowego na gulasz ● 450 g mrożonego groszku ● po 500 g cebuli i pieczarek ● 2 l rosołu ● 2–3 papryczki chili ● 200 g kwaśnej śmietany ● sól ● 4–5 łyżek oleju ● 2 łyżki mąki ● pieprz cayenne

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 czerwca 2016 (15:05)

    Składniki na 4-6 porcji: 2 steki wołowe o grubości 2,5 cm, 50 dag zielonych szparagów, 4 cebule dymki bez szczypiorku, 20 dag pomidorków cherry, skórka otarta z 1 cytryny plus sok, 10 dag orzeszków ziemnych niesolonych, 4 łyżki oliwy, 100 ml sosu sojowego, sól, pieprz, cukier, świeża kolendra, limonka (ew.).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 czerwca 2016 (15:05)

    Składniki: 2 główki młodej kapusty, 4-5 połówek suszonych pomidorów, 20 dag sera camembert, 4 plastry wołowiny na zrazy, 2 czerwone cebule, 10 dag wędzonego boczku, 1 łyżka oleju, 500 ml bulionu,sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 16 czerwca 2016 (10:05)

    Składniki dla 4 osób: Szaszłyki: polędwica wołowa • 2 papryki • 3 cebule • garść liści laurowych • świeże oregano • sól • pieprz. Marynata: 3 łyżki oliwy czosnkowej • pół łyżeczki ziół prowansalskich • pół łyżeczki słodkiej czerwonej papryki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 czerwca 2016 (08:00)

    Składniki: 30 dag rabarbaru, 2 szalotki, 6 łyżek oleju, 10 dag cukru, 300 ml soku wyciśniętego z pomarańczy, 4 steki wołowe, sól, grubo mielony kolorowy pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 czerwca 2016 (08:00)

    Składniki: 70 dag wołowiny na zrazy, 30 dag pieczarek, 1 cebula, 2 jajka, 2 łyżki śmietany 18 proc., sól, pieprz, świeża natka do dekoracji, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 23 maja 2016 (08:00)

    Składniki na 8 porcji: 1 kg wołowiny na gulasz, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 2 ce bule, 2 marchewki, 1/2 selera, 1 pietruszka, 2 pomidory, 4 ziem niaki, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 ziarenka ziela angielskiego, 3 liście laurowe, 1,5 łyżki papryki mielonej słodkiej, 1 łyżeczka papryki mielonej ostrej, sól, pieprz, posiekana natka, olej. Zakupy na kluski: 1 jajko, 3 łyżki mąki pszennej, szczypta soli

    Czytaj więcej Komentarzy:0