Reklama
  • Piątek, 3 lutego (13:05)

    Składniki na 4 porcje: po 40 dag wieprzowiny oraz wołowiny gulaszowej, 25 dag małych cebulek, 20 dag marchewki, 2 dag smalcu, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 250 ml czerwonego wytrawnego wina, 25 dag pieczarek, 15 mrożonych kurek,1 łyżka masła, 5 łyżek śmietany kremówki, sól, pieprz, posiekana natka pietruszki oraz oregano do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (15:05)

    Skład na 4 porcje: ● 500 g mielonego mięsa wołowego ● 4 bułki ● jajo ● 3 cebule ● 3 łyżki bułki tartej ● 125 g sera typu camembert ● olej ● 30 g sałaty roszponki ● 3 łyżki musztardy francuskiej ● 4 łyżki konfitury żurawinowej ● sól i pieprz do smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 4 porcje: 50 dag udźca z wołowiny, 2 cebule, 30 dag wędzonego boczku w plasterkach, 3 ogórki kiszone, 200 ml bulionu, 30 ml wódki, 1/2 główki kapusty, 100 ml śmietany kremówki, sól, pieprz mielony, 2 listki laurowe, po 4 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu, po 1 łyżce musztardy i majeranku, olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 8 porcji: ok. 2,5 kg mostka wołowego, 25 dag pieczarek, 2 marchewki, 2 cebule, 6 łyżek oleju, 1 pęczek natki pietruszki, 40 dag mięsa mielonego, 300 ml czerwonego wina, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej, 2 łyżeczki musztardy, 2 łyżki koncentratu pomido rowego, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 8 porcji: 1,5 kg cielęciny na pieczeń, 2/3 szkl. czerwonego wytrawnego wina, 1/2 szkl. oliwy z oliwek, 30 dag pieczarek, 5 dag orzechów włoskich, 2 białe kiełbaski (surowe), 8 plasterków wędzonego boczku, 200 ml bulionu warzywnego, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz mielony, 1 łyżka ziół prowansalskich, olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 stycznia (15:05)

    Składniki: 40 dag wołowiny, 2 cebulki szalotki, łyżka masła, olej, sól, pół szklanki cydru, pół szklanki śmietany, 2 łyżki octu jabłkowego, pieprz, tymianek, 2 jabłka, łyżka cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 12 stycznia (14:00)

    Składniki na 6 porcji: 1 kg wołowiny bez kości (udziec, rostbef lub pierwsza krzyżowa), 10 dag słoniny , 4 korniszony, 3 cebule, 3-4 ząbki czosnku, 1 kieliszek czerwonego wina wytrawnego, 6 łyżek musztardy sarepskiej, sól, pieprz, tymianek, liście laurowe, ziele angielskie, mąka do oprószenia, 3 łyżki smalcu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 stycznia (08:00)

    Składniki na 4 porcje: 1 średnia okrągła dynia (ok. 2 kg), 60 dag mielonego mięsa wołowego (niezbyt tłustego), 2 puszki pomidorów krojonych, 1 duża cebula, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 100 ml bulionu warzywnego (ew. może być przygotowany z kostki rosołowej), 1 por (biała część), 4 gałązki natki pietruszki, sól morska, gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka chili w proszku, olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 stycznia (14:05)

    Składniki: • 40 dag mielonego mięsa wołowego • 20 dag sera żółtego w kawałku • 2 jajka • 3 łyżki ziarenek sezamu • 4 łyżki bułki tartej • sól • pieprz • 2 łyżki mąki • 2 łyżki startego sera żółtego

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 stycznia (13:05)

    Składniki: 60 dag ugotowanych ziemniaków, 30 dag mąki, 20 dag żurawiny, sól, 250 ml kwaśnej śmietany, jajko, 50 dag mięsa wołowego, 2 cebule, 10 dag grzybów, papryka mielona słodka, pół łyżeczki papryki ostrej, 2 łyżki mąki, olej, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0