Reklama
  • Piątek, 22 marca 2013 (11:40)

    Znane dziś na całym świecie carpaccio po raz pierwszy zaserwował założyciel słynnego Harry's Bar w Wenecji, Giuseppe Cipriani. Nazwę zapożyczył od nazwiska malarza Carpaccio, który malował na żywo czerwono, przeplatając czerwień bielą.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 12 marca 2013 (13:07)

    Składniki na 4 porcje: 3 cebule, 2 ząbki czosnku, 75 dag wołowiny (zadniej) pokrojonej na 4 plastry, 1/2 łyżeczki soli, świeżo mielony czarny pieprz, 2-3 łyżki smalcu, 2 łyżki mąki, 3 łyżki ostrej papryki w proszku, majeranek świeży lub suszony, 1/2 łyżeczki kminku, kilka ziemniaków, 4 strąki papryki (zielonej i żółtej), 4 pomidory, 8 kiełbasek debreczyńskich lub paprykowych

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 12 marca 2013 (13:07)

    Składniki na 6-8 porcji: 2 kg wołowiny, 3-4 niewielkie marchewki,1/2 cukinii, 1 por, 1 mały seler, 1 cebula l sól, pieprz czarny drobno mielony oraz ziołowy, 2 łyżki masła, olej l 3 łyżki musztardy kilka ząbków czosnku

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 12 marca 2013 (13:07)

    Składniki na 4-6 porcji: 75 dag wołowiny zadniej, 2 cebule, mały słoiczek koncentratu pomidorowego, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, sól, świeżo mielony czarny pieprz, 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku, 1 liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego, olej do smażenia, 1/2 pęczka natki pietruszki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 12 marca 2013 (13:07)

    Składniki na 2 porcje: 30 dag polędwicy wołowej, 2 łyżki masła, 2 łyżki oleju, 250 ml białego wytrawnego wina, 1/2 cukinii, 1/3 szklanki słodkiej śmietanki 30 proc.,1 łyżka zielonego pieprzu z zalewy, sól l świeżo mielony czarny pieprz. Do dekoracji: l gałązki świeżego rozmarynu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 12 marca 2013 (13:07)

    Składniki na 4 porcje: 4 kotlety wołowe (po ok. 12 dag), po 1 czerwonej i zielonej papryce, 3 cebule, 4 łyżki masła, 6 łyżeczek koncentratu pomidorowego lub gęstego pikantnego keczupu, 1/4 l bulionu mięsnego, łyżka mąki pszennej, 2-3 łyżeczki śmietany, 4 łyżki oleju, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 3 grudnia 2012

    Podawać z ziemniakami i fasolką.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Sobota, 4 sierpnia 2012

    Męska kuchnia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 18 czerwca 2012 (03:29)

    Składniki na 4 porcje: 80 dag polędwicy wołowej, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 50 ml czystej wódki, sól, pieprz, suszone oregano, suszony tymianek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 18 sierpnia 2011 (14:34)

    Z kuchni francuskiej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0