Reklama
  • Wtorek, 20 maja (13:05)

    Składniki na 1 porcję: ● 20 dag mielonej wołowiny ● cebula ● jajko ● sól ● 2 plastry sera żółtego typu Hochland ● 2 plastry bekonu ● olej ● 2 liście sałaty ● pół dojrzałego pomidora ● musztarda ● ketchup ● majonez ● pół kg ziemniaków ● duża puszysta bułka posypana sezamem.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 16 maja (14:05)

    Składniki na 4 porcje: 1 kg chudej karkówki (albo łopatki) 4 łyżki pesto (ze słoika), 10 szalotek, 2 małe cukinie, 8 małych pomidorków, 5 gałązek rozmarynu, 2 ząbki czosnku, 1 szkl. bulionu warzywnego, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 30 kwietnia (08:05)

    Składniki: 50 dag wołowiny, 1 puszka czerwonej fasoli, 2 średnie papryki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3 pomidory, 1 szklanka soku pomidorowego ,1 szklanka rosołu, liść laurowy, oliwa, sól, pieprz, 1 torebka ryżu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 18 kwietnia (08:05)

    Składniki: 4 sznycle cielęce, 4 łyżki soli morskiej, olej do smażenia, pieprz do smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 17 kwietnia (08:00)

    Skład na 4 porcje: ● 600 g wołowiny bez kości ● 1 czerwona, 1 zielona papryka ● 2 łyżki masła ● 4 łyżki koncentratu pomidorowego ● śmietana ● 2 cebule ● 1/4 l bulionu ● łyżka mąki ● 4 łyżki oleju ● sól ● pieprz ● sok z cytryny

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 15 kwietnia (15:00)

    Składniki (na 5 porcji) : 1 kg wołowiny (np. karkówka, szponder), 2 małe pietruszki, kawałek selera (ok. 20 dag), 4 marchewki, 1 kalarepka, 1 cukinia, 3–4 ziemniaki, 1 por, 2 listki laurowe, po 5 ziarenek ziela angielskiego oraz czarnego pieprzu, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 11 kwietnia (15:00)

    Składniki na 6 porcji: • pół kg mięsa z udźca cielęcego • 1 puszka kukurydzy • 2 łyżki masła • 2 jaka • 4 łyżki bułki tartej • sól • pieprz • olej • natka pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 kwietnia (15:00)

    Świetnie smakuje z razowym pieczywem.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 8 kwietnia (15:05)

    Składniki na 4 porcje: 50 dag mięsa wołowego na rosół, 2 pęczki włoszczyzny, 1 łyżeczka ziarenek czarnego pieprzu, 200 ml mleka, 1 łyżka masła, 5 dag kaszy manny, sól, mielony czarny pieprz, mielona gałka muszkatołowa, 1 jajko, 1 pęczek szczypiorku

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 8 kwietnia (15:05)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag ziemniaków,1 cebula, pieprz, 1 pęczek szczypiorku, 4 łyżki oleju słonecznikowego, sól 200 ml warzywnego bulionu, 1 cytryna, 6–8 łyżek owocowego octu, 1 łyżka cukru, 4 filety z sardeli (anchois), 2 jajka, 1 łyżka kaparów, 4 sznycle cielęce, 20 dag bułki tartej, 25 dag klarowanego masła, 6 łyżek mąki

    Czytaj więcej Komentarzy:0