Reklama
  • Poniedziałek, 26 maja (14:05)

    Podstawowe składniki: 4 plastry wołowiny zrazowej, po 25 dag mrożonych podgrzybków i pieczarek. Dodatki i przyprawy : 2 cebule, sól, pieprz, jajko, 2 łyżki grubo posiekanej natki, 2 szklanki bulionu, mąka, olej do smażenia, ew. łyżka gęstej kwaśnej śmietany.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 maja (11:00)

    Składniki na 4 porcje: 1 szklanka bulionu, 1 puszka czerwonej fasoli, 2 czerwone papryki, 1 cebula , 1 puszka pomidorów bez skóry, 10 dag wędzonego boczku, 60 dag mielonej wołowiny, po 1 łyżeczce: oregano, kuminu i cukru, chili , 1 łyżka sosu sojowego, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, oliwa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 maja (11:00)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag wołowiny , 25 dag pieczarek, 1 czerwona papryka , 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego, sól , 1 puszka krojonych pomidorów, 2 cebule, 2 marchewki, 4 ziarna ziela angielskiego, 2 liście laurowe, oliwa , 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 maja (11:00)

    Składniki na 4 porcje: 4 chińskie grzyby mun, 50 dag wołowiny, po 1/2 czerwonej, zielonej i żółtej papryki, 1 pęczek dymki, 8-10 gałązek selera naciowego, 1 ząbek czosnku, kawałeczek (3 cm) imbiru, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki sherry, sól, pieprz, oliwa do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 maja (11:00)

    Składniki na 6 porcji: 1 kg polędwicy wołowej, 50 dag papryki, 2 dojrzałe pomidory, 1 cebula, oliwa , 3 ząbki czosnku, 100 ml czerwonego wytrawnego wina, 1 łyżka grubej soli, 2 łyżki rozmarynu, 1 łyżka tłuczonego czarnego pieprzu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 maja (11:00)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag mielonej wołowiny, 20 dag pokrojonego w kostkę sera żółtego, 2 jajka, 6-10 łyżek ziaren sezamu, 4-8 łyżek bułki tartej, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 maja (11:00)

    Składniki na 4 porcje: Na roladki: 60 dag wołowiny, 20 dag boczku wędzonego, 1 cebula, 4 ziarna ziela angielskiego, 4 ogórki kiszone, oliwa, sól, pieprz, 3-5 łyżek musztardy , 2 liście laurowe. Na kluski: 1 kg ugotowanych ziemniaków (najlepsze mączyste), mąka ziemniaczana, 2 jajka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 maja (10:00)

    Składniki na 4 porcje: 75 dag ziemniaków 4 łyżki oleju 20 dag jagód (borówek amerykańskich) 1 pęczek rozmarynu 4 grube plastry polędwicy wołowej (po 10 dag) 1 średnia cebula 25 dag pieczarek sól, pieprz 3-4 łyżki syropu klonowego 125 ml ciemnego octu balsamicznego

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 maja (10:00)

    Składniki na 4 porcje: 50 dag brukselki, 20 dag ziemniaków, 60 dag selera korzeniowego, sól, 4 steki z polędwicy wołowej (po ok. 18 dag), 8 gałązek rozmarynu, pieprz, 4 łyżki oleju, 40 dag cebuli, 2 ząbki czosnku, 3 gałązki tymianku, 5 łyżek cukru, 5 łyżek octu balsamicznego, 150 ml wytrawnego czerwonego wina, 7,5 dag masła, 100 ml mleka, starta gałka muszkatołowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 20 maja (13:05)

    Składniki na 1 porcję: ● 20 dag mielonej wołowiny ● cebula ● jajko ● sól ● 2 plastry sera żółtego typu Hochland ● 2 plastry bekonu ● olej ● 2 liście sałaty ● pół dojrzałego pomidora ● musztarda ● ketchup ● majonez ● pół kg ziemniaków ● duża puszysta bułka posypana sezamem.

    Czytaj więcej Komentarzy:0