Reklama
  • Wtorek, 20 stycznia (13:00)

    4 plastry wołowiny zrazowej (po 17,5 dag), sól, pieprz, 1 opakowanie twarożku kanapkowego z dodatkiem papryki i ziół, 15 dag kwaśnej śmietany, 1 pomarańczowa papryka, 2 dymki, 1 łyżka oleju, 20 dag śmietany kremówki, 200 ml bulionu warzywnego z kostki, 4 gałązki majeranku, 60 dag mrożonych krokietów ziemniaczanych (ewentualnie).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 20 stycznia (13:00)

    Składniki: 50 dag brokułów, 50 dag marchewki, 25 dag grzybów shitake, 50 dag wołowiny, sól, pieprz, 4 łyżki oleju, 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego, 125 ml bulionu warzywnego z kostki, 1-2 łyżki żółtej pasty curry (ewentualnie 3-4 łyżeczki curry w proszku), 20 dag ryżu, pęczek kolendry, 1-2 łyżeczki płynnego miodu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 19 stycznia (08:05)

    ●40 dag antrykotu wołowego ●biała cebula ●2 plastry żółtego sera ●pomidor lub/i ogórek kisz. ●sałata ●czerwona cebula; dodatki i przyprawy: ●2 bułki ●sól, pieprz, keczup, musztarda dijon, olej . 1 Mięso zmiel z cebulą. Dopraw solą, pieprzem i musztardą. Wyrób mokrymi dłońmi, uformuj burgery, usmaż na oleju (z każdej strony po 3-4 min.) 2 Bułki przetnij i podpiecz chwilę w piekarniku. 3 Burgery ułóż na bułkach z sałatą, plastrami pomidora l

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 19 stycznia (08:05)

    ●70 dag wołowiny na gulasz ●cebula ●czosnek ●2 marchewki ●4 ziemniaki ●szkl. czerw. wytraw. wina ●2 szkl. bulionu wołow. ●przyprawy i dodatki: sól, pieprz, liść laur., 3 z. ziela ang., tymianek, mąka, smalec lub olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 19 stycznia (08:00)

    ●8 plastrów wołowiny z udźca ●2 średnie ogórki kiszone ●papryka ●8 plasterków wędzonego boczku albo słoniny ●3 cebule białe ●4 łyżki musztardy ●3-4 łyżki mąki ●3 łyżki masła klarowanego ●sól, pieprz ziołowy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 19 stycznia (08:00)

    ●2 cebule ●300 g pieczarek ●2 łyżki oleju ●400 g polędwicy wołowej ●500 ml rosołu ●2 łyżki koncentratu pomidorowego ●2 łyżeczki słodkiej papryki ●1/2 łyżeczki ostrej papryki ●sól i pieprz ●łyżka mąki ●2 kiszone ogórki; ew. do dekoracji: ●koperek

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 stycznia (08:00)

    Składniki: • 4 miękkie bułki z sezamem • 40 dag mięsa mielonego wołowego • cebula • łyżka masła • 2 ząbki czosnku • jajko • olej • 10 liści sałaty • 3 pomidory • ogórek • 4 plastry sera żółtego • ketchup • musztarda • majonez • sól • pieprz .

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 7 stycznia (10:05)

    Składniki na 6 porcji: ■ 60 dag polędwicy wołowej ■ 3 cebule ■ papryka ■ 5 dag grzybów ■ 2 łyżki koncentratu pomidorowego ■ 3 łyżki śmietany 18% ■ 5 dag mąki pszennej ■ olej ■ sól ■ pieprz ■ papryka ostra ■ 3 liście laurowe ■ łyżeczka ziela angielskiego ■ pół l bulionu warzywnego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 7 stycznia (10:05)

    Składniki na 4 porcje: ■ 40 dag wołowiny ■ cebula ■ 2 ząbki czosnku ■ łyżeczka słodkiej papryki ■ łyżka oliwy ■ suszona kolendra ■ 80 ml wody ■ sól morska ■ zioła prowansalskie ■ pieprz czarny i ziołowy ■ po łyżce ajvaru i musztardy ■ jogurt grecki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 5 stycznia (11:00)

    Składniki: 75 dag wołowiny, 10 dag polędwicy łososiowej, oliwa, 4 marchewki, 10 małych cebulek, 3 ząbki czosnku, 6 pomidorów , szklanka czerwonego wytrawnego wina, szklanka bulionu wołowego, 3 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, 6 ziaren czarnego pieprzu, świeże zioła: tymianek, natka pietruszki, estragon i cząber, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0