Reklama
  • Piątek, 6 marca (13:05)

    Składniki na 4 porcje: Garść listków rukoli, pieprz, 1/4 sałaty lodowej, kilka pomidorków koktajlowych, 1 żółta papryka, olej, sól, 3 łyżki octu winnego, 4 plastry polędwicy wołowej, 4 tosty pszenne, masło.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 5 marca (14:00)

    Składniki: min. 2,5 kg wołowiny (pierwsza krzyżowa), 30 dag słoniny, 70 g masła, 3 cebule, 4 marchwie, 3 pietruszki, 1 burak, 1 seler, 5 łyżek mąki, ocet, ziele angielskie, pieprz, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 marca (08:05)

    Składniki: 3 cebule, 80 dag pręgi wołowej, olej, sól, pieprz, kminek, 2 łyżki przecieru pomidorowego, papryczka chili, 2 łyżeczki papryki, 2 szklanki bulionu, ząbek czosnku, tymianek, 10 dag boczku, 10 dag pieczarek, 10 dag fasolki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 marca (08:05)

    Składniki: 2 cebule, 80 dag łopatki cielęcej, 3 łyżki oleju, 4 łyżeczki słodkiej papryki, sól, pieprz, mały kubeczek kwaśnej śmietany, 4 łyżki mąki, czerwona i żółta papryka, 10 dag pomidorków koktajlowych, natka pietruszki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 24 lutego (15:00)

    60 dag wołowiny gulaszowej (a jeszcze lepiej baraniny), 1 łyżka musztardy, 2 listki laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, 3-4 łyżki mąki, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki smalcu, 4 małe marchewki, 5-6 suszonych podgrzybków, 4 szkl. bulionu wołowego, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, suszony rozmaryn, mielona słodka papryka, sól, pieprz, 8 małych ziemniaków.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 lutego (13:00)

    Skład na 4 porcje: ● 600 g wołowiny bez kości (krzyżowej) lub 800 g antrykotu ● 2 łyżki masła ● 4 cebule ● 1/2 szklanki oliwy ● sól ● 2 łyżki ciemnego octu balsamicznego ● łyżka rozmarynu ● czarny pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 6 lutego (13:05)

    Składniki: 50 dag karkówki (5 płatów) Na pesto: pęczek świeżej bazylii, 50 g sera parmezanu, 50 g dyni łuskanej, ząbek czosnku, 3-4 łyżki oliwy z oliwek Ponadto: 1/2 szklanki wody, 1/2 szklanki mąki, 3 łyżki oliwy, sól, średni ziemniak, jajko

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 30 stycznia (15:00)

    Składniki na 7-8 porcji: 80 dag polędwicy wołowej, 25 dag pieczarek, 2-3 łodygi selera naciowego, 1 zielona papryka, 1 cebula, 1 łyżka sosu worcester, 1 szklanka śmietany, 1 łyżka mąki, 2 szklanki bulionu, 100 ml koncentratu pomidorowego, 2 łyżki musztardy, listek laurowy, sól, pieprz, tymianek, 1/3 szklanki sherry, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 28 stycznia (15:00)

    Składniki ✓ 2 i 1/2 kg zrazówki ✓ łyżka oleju ✓ 750 g ziemniaków ✓ 3 marchewki ✓ 8 szalotek ✓biała rzepa ✓ 2 liście laurowe ✓ 2 szklanki bulionu wołowego ✓ pomidory w puszce (400 g) ✓ szklanka wody ✓ 1/2 szklanki czerwonego wina ✓ 3 ząbki czosnku ✓ łyżeczka suszonej bazylii.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 26 stycznia (12:00)

    Składniki na 8 porcji: • 80 dag polędwicy wołowej • 25 dag małych pieczarek • 2 łodygi selera naciowego • cebula • zielona papryka • łyżka mąki • 2 szklanki bulionu • łyżeczka tymianku • słoiczek koncentratu pomidorowego • 2 łyżki musztardy • liść laurowy • sól • pieprz • olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0