Reklama
  • Środa, 13 maja (13:10)

    Składniki na 4 porcje: 600 g udźca wołowego, około 3 łyżek oleju, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 marchewki, 150 ml czerwonego wina, świeży tymianek, 2 liście laurowe, sól, pieprz, zasmażka błyskawiczna wedle potrzeby, 600 g brokuła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 7 maja (15:05)

    Składniki: 2 steki wołowe (gru bość 4 cm), sól, pieprz, olej rzepakowy lub smalec, łyżka masła. Sos: 4 łyżki musztardy, 6 łyżek gęstego jogurtu naturalnego, posiekany ząbek czosnku

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 29 kwietnia (10:00)

    Składniki na 4 porcje: 50 dag wołowiny, 4 chińskie grzyby mun, po 1/2 czerwonej, zielonej i żółtej papryki, 1 pęczek dymki, 25 dag selera naciowego, 1 ząbek czosnku, kawałek (3 cm) imbiru, 4 łyżki oleju, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki sherry, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 29 kwietnia (08:05)

    Składniki: 60 dag wołowiny, 35 dag makaronu ryżowego tzw. orzo, cebula, 3 ząbki czosnku, puszka krojonych pomidorów (40 dag), czerwona papryka, marchew, 1/3 szklanki czerwonego wytrawnego wina, 1 i 1/2 łyżki koncentratu pomidorowego, szczypta cynamonu, 2-3 łyżeczki cukru, sól, pieprz, 15 dag żółtego sera.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 27 kwietnia (13:00)

    Składniki: ✓ 1 kg wołowiny, tzw. ligawy ✓ łyżka oliwy ✓ 2 łyżeczki suszonych liści mięty ✓ 2 ząbki czosnku ✓ garść liści świeżego szpinaku Zielona salsa: ✓ pęczek natki pietruszki ✓ pęczek świeżej mięty ✓ 2/3 szklanki oliwy ✓ 2 łyżki kaparów ✓ łyżka musztardy ✓ 5-6 korniszonków ✓ 2 ząbki czosnku ✓ 2 łyżki soku z cytryny ✓ sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 kwietnia (08:05)

    Składniki na 10 porcji: 70 dag wołowiny bez kości • 4 dag tłuszczu • 2 dag mąki • 6 dag słoniny • 2 suszone grzyby • Zalewa: 1/8 l octu • 1/4 l wody • liść laurowy • pół cebuli • kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego • rozmaryn• sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 kwietnia (12:05)

    Składniki na 6 porcji: 1 kg ligawy wołowej, 750 ml czerwonego wina, po 3 łyżki siekanej cebuli i tartej marchewki , 2 ząbki czosnku, 6 łyżek przecieru pomidorowego, po łyżce masła i mąki, olej, sól, pieprz, natka pietruszki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 kwietnia (12:05)

    Składniki na 4 porcje: 4 kotlety wołowe (po ok. 150 g), po 1 czerwonej i zielonej papryce, 3 cebule, 4 łyżki masła, 10 dag koncentratu pomidorowego, 250 ml bulionu wołowego, 1 łyżka mąki, 250 ml śmietany 18 %, olej, przyprawa do mięsa wołowego, zielenina

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 kwietnia (12:05)

    Składniki na 6 porcji: 1 kg wołowiny na pieczeń, 1/2 kg papryki w różnych kolorach, 2 pomidory, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, 3 łyżki masła, 2 łyżki oleju, 1 łyżka musztardy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 kwietnia (12:05)

    Składniki na 4-5 porcji: 75 dag wołowiny zadniej, 2 cebule, 1/2, przecieru pomidorowego, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, sól, pieprz, 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku, 1 liść laurowy, 1/2 pęczka natki pietruszki, kilka ziaren ziela angielskiego, olej do smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0