Reklama
  • Poniedziałek, 9 listopada 2015 (14:01)

    Składniki na 6 porcji: 50 dag wołowiny na gulasz, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, ziele ang., 2 marchewki, 2 łodygi selera naciowego, 1 średnia dynia (ok. 2 kg), sól, pieprz, mąka, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 9 listopada 2015 (14:00)

    Składniki: 80 dag ziemniaków, 3 średnie cebule, natka, 60 dag udźca wołowego, 2 łyżki oleju, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany 18 proc., 150 ml mleka, 5 dag przecieru pomidorowego, sól, pieprz, pomidorki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 9 listopada 2015 (14:00)

    Składniki na 6 porcji: 2 ząbki czosnku, 1 pęczek natki, 70 dag mielonej wołowiny, 1 jajko, 1 łyżka bułki tartej, 1 łyżeczka kminku, 1 duża marchewka (lub 2 mniejsze), 1 średnia cukinia, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 9 listopada 2015 (14:00)

    Składniki na 4 porcje: 8 małych kotlecików cielęcych z kością (80 dag), po 2-3 gałązki świeżej natki, szałwii oraz oregano, 1 chili, 2-3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 1-2 łyżki mąki pszennej, 3-4 łyżki oleju.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 9 listopada 2015 (13:06)

    Soczyste, kruchutkie kawałki mięsa w aromatycznym, pikantnym sosie to świetny pomysł na jesienny obiad. Gulasz serwuj np. z kaszą oraz sezonowymi surówkami.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 9 listopada 2015 (13:05)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag świeżych leśnych grzybów (np. borowików), 50 dag wołowiny na zrazy, np. z udźca, 15 dag wędzonego boczku, po 250 ml czerwonego wina oraz bulionu wołowego, 1 cebula, 2–3 łyżki ciemnej zasmażki błyskawicznej, 4 łyżki oleju, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka mąki pszennej, po łyżce posiekanych ziół: natki i szczypiorku, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 listopada 2015 (11:00)

    Składniki: 600 g świeżej wołowiny, sól, pieprz czarny mielony, 200 g grzybów świeżych, 3 łyżki oleju, 1 szklanka bulionu, 2 łyżki masła, 1/2 czerwonej papryki do dekoracji, 2 łyżki rozpuszczalnej zasmażki, 1 cebula, kminek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 30 października 2015 (14:00)

    Składniki: 50 dag wołowiny, 2 ły żki ciemnego sosu sojowego, 2 łyżki oleju sezamowego, 2 łyżki słodkokwaśnego sosu chili, żółtko, czerwona cebula, 2 papryczki chili, czerwona papryka, 40 dag miąższu dyni l garść czosnku niedźwiedziego, łyżka oleju roślinnego, 3 łyżki sezamu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 27 października 2015 (13:05)

    Składniki: po 1/2 strąka żółtej i czerwonej papryki, 2 czerwone papryczki chili, 1 mała cebula, 1 ząbek czosnku, 5–6 gałązek kolendry, 15 dag wołowiny na befsztyk, 5 dag ryżu basmati, sól, pieprz, 1 łyżka oleju,200 ml bulionu warzywnego, 1 łyżeczka curry w proszku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 26 października 2015 (11:05)

    Składniki na 5-6 porcji: 60 dag mięsa wołowego (z udźca albo gulaszowego), 4-5 łyżek mąki pszennej, 30 dag grzybów leśnych, 300-400 ml bulionu warzywnego, 150 ml czerwonego wytrawnego wina, 1-2 cebule, 1 mała marchewka,2-3 ząbki czosnku, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek ziela angielskiego i czarnego pieprzu, olej do smażenia, 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 jajko, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0