Reklama
  • Piątek, 18 kwietnia (08:05)

    Składniki: 4 sznycle cielęce, 4 łyżki soli morskiej, olej do smażenia, pieprz do smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 17 kwietnia (08:00)

    Skład na 4 porcje: ● 600 g wołowiny bez kości ● 1 czerwona, 1 zielona papryka ● 2 łyżki masła ● 4 łyżki koncentratu pomidorowego ● śmietana ● 2 cebule ● 1/4 l bulionu ● łyżka mąki ● 4 łyżki oleju ● sól ● pieprz ● sok z cytryny

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 15 kwietnia (15:00)

    Składniki (na 5 porcji) : 1 kg wołowiny (np. karkówka, szponder), 2 małe pietruszki, kawałek selera (ok. 20 dag), 4 marchewki, 1 kalarepka, 1 cukinia, 3–4 ziemniaki, 1 por, 2 listki laurowe, po 5 ziarenek ziela angielskiego oraz czarnego pieprzu, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 11 kwietnia (15:00)

    Składniki na 6 porcji: • pół kg mięsa z udźca cielęcego • 1 puszka kukurydzy • 2 łyżki masła • 2 jaka • 4 łyżki bułki tartej • sól • pieprz • olej • natka pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 kwietnia (15:00)

    Świetnie smakuje z razowym pieczywem.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 8 kwietnia (15:05)

    Składniki na 4 porcje: 50 dag mięsa wołowego na rosół, 2 pęczki włoszczyzny, 1 łyżeczka ziarenek czarnego pieprzu, 200 ml mleka, 1 łyżka masła, 5 dag kaszy manny, sól, mielony czarny pieprz, mielona gałka muszkatołowa, 1 jajko, 1 pęczek szczypiorku

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 8 kwietnia (15:05)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag ziemniaków,1 cebula, pieprz, 1 pęczek szczypiorku, 4 łyżki oleju słonecznikowego, sól 200 ml warzywnego bulionu, 1 cytryna, 6–8 łyżek owocowego octu, 1 łyżka cukru, 4 filety z sardeli (anchois), 2 jajka, 1 łyżka kaparów, 4 sznycle cielęce, 20 dag bułki tartej, 25 dag klarowanego masła, 6 łyżek mąki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 7 kwietnia (10:00)

    Skład na 4 porcje: ● 600 g cielęciny bez kości (z udźca lub łopatki) ● 1 ząbek czosnku ● pół łyżeczki ziół prowansalskich ● łyżka posiekanych świeżych ziół: bazylii, oregano, majeranku, tymianku itp. ● pieprz i sól do smaku ● 2 jajka ● szklanka mąki pszennej ● pół szklanki mleka ● tłuszcz do smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 21 marca (12:00)

    Składniki na 4 porcje: 80 dag wołowiny z łopatki lub udźca, sól, pieprz czarny mielony, 2 jajka, 4 małe ogórki kiszone, 10 dag mięsa wędzonego, 3 łyżeczki musztardy, 4 cebule, olej, 2 łyżki mąki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 20 marca (12:00)

    Składniki (na 6 porcji) 50 dag mielonego mięsa wołowego, średnia kapusta włoska, 25 dag boczku wędzonego, 20 dag ostrego sera, np. oscypka, 1 jajko, 2 duże marchewki, średni seler, 2 pory, 1/2 litra bulionu mięsnego, ząbek czosnku, sól, pieprz, mielona ostra papryka, olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0