Reklama
  • Czwartek, 10 listopada 2016 (15:00)

    Składniki: 2 łyżki masła posiekane: 2 cebule, 3 marchewki oraz 2 łodygi selera ząbek czosnku, zmiażdżony, 1,5 kg pokrojonej goleni wołowej z kością (mięso dusi się z kością), łyżka mąki do oprószenia mięsa, 1/4 szklanki oleju, szklanka białego wytrawnego wina, szklanka dowolnego bulionu, puszka (400 g) pomidorów z zalewy, tymianek i liście laurowe, łyżeczka startej skórki z cytryny sól, pieprz świeża natka do posypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 listopada 2016 (13:05)

    Składniki dla 6 osób: 1 kg mięsa wołowego – pieczeniowego, 2-3 jaja, 2 łyżki mąki pszennej, 2-3 łyżki bułki tartej, 1 średnia cebula, olej, pieprz, sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (08:00)

    Składniki na 8 porcji: ■ pół kg mięsa wołowego ■ sól ■ 2 cebule ■ 3 ząbki czosnku ■ 2 papryki ■ puszka pomidorów ■ litr bulionu ■ 4 ziemniaki ■ łyżka ostrej przyprawy ■ smalec.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (08:00)

    Składniki na 10 porcji: ■ pół kg mięsa wołowego mielonego ■ pół kg ugotowanych ziemniaków ■ cukinia ■ 2 cebule ■ puszka pomidorów ■ sól ■ pieprz ■ olej ■ oregano ■ czosnek w płatkach ■ papryka w proszku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (08:00)

    Składniki na 8 porcji: ■ pół kg wołowiny ■ pół pęczka pietruszki ■ cebula ■ 2 buraki ■ 10 dag fety ■ 2 łyżki bułki tartej ■ jajko ■ sól ■ pieprz. Panierka: ■ ziarna sezamu i słonecznika ■ bułka tarta ■ chili ■ olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (08:00)

    Składniki na 10 porcji: ■ 70 dag mięsa mielonego wołowego (może być z dodatkiem wieprzowego) ■ jajko ■ kajzerka ■ mała cebula ■ 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ■ mielona papryka ostra. Farsz: ■ 6 pomidorów suszonych w zalewie ■ 20 dag mrożonego szpinaku ■ 15 dag sera feta ■ 2 ząbki czosnku ■ gałka muszkatołowa ■ sól ■ pieprz. Dekoracja: ■ pomidorki koktajlowe i bazylia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 2 listopada 2016 (10:05)

    Składniki: 20 dag mięsa wołowego, po 10 dag mięsa wieprzowego i cielęcego, cebula, 2 szklanki śmietanki kremówki, bułka, jajko, pieprz, sól, olej, 3 łyżki masła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 26 października 2016 (15:00)

    Składniki na 4 porcje: 80 dag zielonej fasolki szparagowej, 8 małych dymek, 1 cebula, 8 plasterków wołowiny zrazowej, 10 dag sera pleśniowego, 4 łyżki oleju, 2 łyżki masła, 100 ml bulionu wołowego, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 25 października 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje burger: 60-70 dag zmielonego rostbefu,1 cebulka, sól, pieprz, olej do smażenia; dodatkowo: 4 jajka, 4 plasterki wędzonego boczku, 4 plastry pomidora, kilka garści mieszanych sałat, po 1 małej czerwonej i białej cebuli, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 4 bułki z sezamem, 2 łyżki majonezu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 25 października 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje, 4 kotlety wołowe z antrykotu lub rostbefu, 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczka suszonego rozmarynu, 2 rozgniecione ziela angielskie, 1 listek laurowy, sól gruboziarnista, czarny pieprz; dodatkowo: 60 dag mieszanych warzyw (groszek cukrowy lub fasolka mamut, marchewka, papryka, minikolby kukurydzy), 1 łyżka masła, po 1 łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki

    Czytaj więcej Komentarzy:0