Reklama
  • Piątek, 30 września 2016 (15:05)

    Składniki na 6-8 porcji: Szaszłyki: 80 dag polędwicy wołowej, 4 cebule, po 1 czerwonej, zielonej i żółtej papryce, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, papryka, cząber rozmaryn, szałwia, oliwa. Sos: 330 ml jogurtu greckiego, 2 zielone ogórki , 2 ząbki czosnku, 1 łyżka majonezu, po 1 łyżce koperku i mięty, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 28 września 2016 (13:05)

    Składniki na 8 porcji: 1 i 1/2 kg wołowiny na gulasz (ew. mięsa gulaszowego z indyka), 3 łyżki oliwy, 1 litr bulionu wołowego, 1 pęczek włoszczyzny, 30 dag młodych marchewek, 20 dag groszku cukrowego, 1 kalafior, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżka miodu, 2 kawałki kory cynamonu, szczypta cukru, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 5 września 2016 (15:00)

    Składniki na 4 porcje: Szaszłyk: 12 plastrów polędwicy wołowej, 30 dag suszonych moreli, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, po 1 łyżeczce cynamonu i kminku, 3 dag świeżego imbiru, 1 łyżka miodu. Sos: 4 łyżki nasion sezamu, 20 dag jogurtu naturalnego, 2 łyżki soku z cytryny , 1 łyżeczka oliwy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 29 sierpnia 2016 (11:05)

    Składniki dla 4 osób: 1 kg mięsa wołowego – pieczeniowego, 2-3 jaja, 2 łyżki mąki pszennej, 2-3 łyżki bułki tartej, 1 średnia cebula, olej, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 29 sierpnia 2016 (11:05)

    Składniki dla 4 osób: 4 steki wołowe • pół szklanki wytrawnego czerwonego wina • ząbek czosnku • szczypta rozmarynu • natka pietruszki • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 23 sierpnia 2016 (15:05)

    Składniki na 6 porcji: ● kilogram wołowiny ● 2 cukinie ● 40 dag fasolki szparagowej ● 3 marchewki ● cebula ● 2 liście laurowe ● 3 ząbki czosnku ● oregano ● 2 szkl. bulionu ● po 20 dag kukurydzy i groszku. Dodatkowo: ● pół dyni.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 23 sierpnia 2016 (15:05)

    Składniki na 2 porcje: ● 2 duże steki wołowe (60-70 dag każdy) ● 2 łyżki oleju lub oliwy ● szczypta soli morskiej ● świeżo zmielony czarny pieprz ● 2 pomidory (najlepiej malinowe) ● pół żółtej papryki ● łyżka masła lub margaryny ● pół pęczka świeżej natki pietruszki ● czubata łyżka bułki tartej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 18 sierpnia 2016 (13:05)

    Składniki: 20 dag wołowiny , garść fasolki szparagowej, cebula, 3 łyżki słodkiej papryki, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz. Sos: 20 dag malin, 2 łyżki cukru, 100 ml czerwonego wina

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 4 sierpnia 2016 (11:00)

    Składniki na 4 porcje: 2 cebule, 2 łyżki smalcu, 25 dag wołowiny na gulasz, łyżka mielonej papryki, 1 l bulionu wołowego, 5 ziaren ziela angielskiego, 4 liście laurowe, 5 ząbków czosnku, 2 papryczki chili, 3 łyżki masła, 3 łyżki mąki l 30 dag ziemniaków, sól, pieprz, 8 gałązek majeranku, 4 małe bochenki chleba

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 2 sierpnia 2016 (11:05)

    Składniki na 6 porcji: • 1 kg wołowiny • 2 cukinie • 450 g fasolki szparagowej • 3 marchewki • cebula • 2 liście laurowe • 3 ząbki czosnku • oregano • 2 szkl. bulionu • po 200 g kukurydzy i groszku

    Czytaj więcej Komentarzy:0