Reklama
  • Poniedziałek, 16 marca (09:05)

    Składniki na 4 porcje: 80 dag wołowiny gulaszowej, 18 dag + 2 łyżki mąki, 2 cebule, 40 dag marchewki, 2 łyżki oleju, 500 ml bulionu warzywnego, 1 litr ciemnego piwa, 8 gałązek tymianku, 1/2 pęczka natki, 5 dag żółtego sera, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 8 dag masła, 3 łyżki mleka, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 marca (13:00)

    1 kg łopatki wołowej • kilka łyżek mąki • łyżka masła klarowanego • 2 cebule • litr wody lub bulionu • papryka • marchewka • czosnek • 3 ziemniaki • listek laurowy • ziele angielskie • łyżka masła • koncentrat pomidorowy • słodka i wędzona papryka w proszku • pół puszki pomidorów • łyżka cukru • łyżeczka musztardy • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 marca (13:00)

    4 plastry rostbefu lub karkówki • 2 ząbki czosnku • cebula • dymka • natka pietruszki • 3 łyżki oliwy • pół łyżeczki oregano • łyżka masła • pół szklanki wina • łyżka mąki • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 marca (13:00)

    60 dag polędwicy wołowej • 50 ml słodkiego wina • łyżeczka octu balsamicznego • 2 łyżki oliwy • 2 liście laurowe • 1 łyżeczka rozmarynu • łyżka masła • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 marca (13:00)

    0,5 kg udźca lub łopatki wołowej • 4 łyżki musztardy • 2 cebule • 4 ogórki kiszone • 20 dag boczku • łyżka masła klarowanego • pieprz • pół szklanki mąki • 2 suszone podgrzybki • ząbek czosnku • sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 11 marca (08:05)

    Składniki na 4 porcje. Peperonata: czerwona i żółta papryka, oliwa, cebula, 2 ząbki czosnku, papryczka chili, 15 dag żurawiny, szklanka bulionu warzywnego, 2 łyżki cukru trzcinowego, sól, 4 gałązki oregano, skórka z 1 pomarańczy. Polędwica w skórce: 6 liści obgotowanej kapusty, 80 dag polędwicy wołowej, kolorowy pieprz,8 plastrów bekonu, 4 łyżki musztardy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 marca (13:05)

    Składniki: 10 dag ryżu, 1 czerwona papryka, 10 dag pieczarek, 80 dag wołowiny na pieczeń, 3 łyżki mąki, 4 dag masła, sól, pieprz, 1-2 łyżki curry, świeży lub suszony tymianek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 marca (13:05)

    Składniki: 80 dag wołowiny zrazówki, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 duży ogórek kiszony, kawałek kiełbasy (5-8 cm), 3-4 łyżki mąki, 1 średnia cebula, 1 szkl. bulionu wołowego, olej, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 9 marca (13:00)

    Składniki: 1 kg wołowiny bez kości ✓ szklanka czerwonej soczewicy ✓ bulwa kopru włoskiego ✓ zielona papryka ✓ 125 g kapeluszy pieczarek ✓ 400 g pomidorów z puszki ✓ 3 szklanki bulionu wołowo-grzybowego ✓ 1/2 szklanki czerwonego wina ✓ ząbek czosnku ✓ łyżeczka mielonej papryki ✓ 1/4 szklanki mąki ✓ 2 łyżki oliwy ✓ sól i pieprz ✓ 4 łyżki gęstej śmietany ✓ 2 łyżki czarnych oliwek bez pestek ✓ koperek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 9 marca (09:00)

    Składniki: 1 kg karkówki bez kości, 80 dag kiszonej kapusty, marchewka, duża cebula, Marynata: 5 łyżek oleju, 1 łyżka octu winnego, olej, 2 łyżki przyprawy do karkówki, 1 łyżka suszonej żurawiny, 2-3 ząbki czosnku, 2 łyżeczki majeranku, szczypta kminku, 1 łyżka ziaren gorczycy, 2 liście laurowe.

    Czytaj więcej Komentarzy:0