Reklama
  • Piątek, 23 maja (11:00)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag mielonej wołowiny, 20 dag pokrojonego w kostkę sera żółtego, 2 jajka, 6-10 łyżek ziaren sezamu, 4-8 łyżek bułki tartej, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 maja (11:00)

    Składniki na 4 porcje: Na roladki: 60 dag wołowiny, 20 dag boczku wędzonego, 1 cebula, 4 ziarna ziela angielskiego, 4 ogórki kiszone, oliwa, sól, pieprz, 3-5 łyżek musztardy , 2 liście laurowe. Na kluski: 1 kg ugotowanych ziemniaków (najlepsze mączyste), mąka ziemniaczana, 2 jajka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 maja (10:00)

    Składniki na 4 porcje: 75 dag ziemniaków 4 łyżki oleju 20 dag jagód (borówek amerykańskich) 1 pęczek rozmarynu 4 grube plastry polędwicy wołowej (po 10 dag) 1 średnia cebula 25 dag pieczarek sól, pieprz 3-4 łyżki syropu klonowego 125 ml ciemnego octu balsamicznego

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 maja (10:00)

    Składniki na 4 porcje: 50 dag brukselki, 20 dag ziemniaków, 60 dag selera korzeniowego, sól, 4 steki z polędwicy wołowej (po ok. 18 dag), 8 gałązek rozmarynu, pieprz, 4 łyżki oleju, 40 dag cebuli, 2 ząbki czosnku, 3 gałązki tymianku, 5 łyżek cukru, 5 łyżek octu balsamicznego, 150 ml wytrawnego czerwonego wina, 7,5 dag masła, 100 ml mleka, starta gałka muszkatołowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 20 maja (13:05)

    Składniki na 1 porcję: ● 20 dag mielonej wołowiny ● cebula ● jajko ● sól ● 2 plastry sera żółtego typu Hochland ● 2 plastry bekonu ● olej ● 2 liście sałaty ● pół dojrzałego pomidora ● musztarda ● ketchup ● majonez ● pół kg ziemniaków ● duża puszysta bułka posypana sezamem.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 16 maja (14:05)

    Składniki na 4 porcje: 1 kg chudej karkówki (albo łopatki) 4 łyżki pesto (ze słoika), 10 szalotek, 2 małe cukinie, 8 małych pomidorków, 5 gałązek rozmarynu, 2 ząbki czosnku, 1 szkl. bulionu warzywnego, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 30 kwietnia (08:05)

    Składniki: 50 dag wołowiny, 1 puszka czerwonej fasoli, 2 średnie papryki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3 pomidory, 1 szklanka soku pomidorowego ,1 szklanka rosołu, liść laurowy, oliwa, sól, pieprz, 1 torebka ryżu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 18 kwietnia (08:05)

    Składniki: 4 sznycle cielęce, 4 łyżki soli morskiej, olej do smażenia, pieprz do smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 17 kwietnia (08:00)

    Skład na 4 porcje: ● 600 g wołowiny bez kości ● 1 czerwona, 1 zielona papryka ● 2 łyżki masła ● 4 łyżki koncentratu pomidorowego ● śmietana ● 2 cebule ● 1/4 l bulionu ● łyżka mąki ● 4 łyżki oleju ● sól ● pieprz ● sok z cytryny

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 15 kwietnia (15:00)

    Składniki (na 5 porcji) : 1 kg wołowiny (np. karkówka, szponder), 2 małe pietruszki, kawałek selera (ok. 20 dag), 4 marchewki, 1 kalarepka, 1 cukinia, 3–4 ziemniaki, 1 por, 2 listki laurowe, po 5 ziarenek ziela angielskiego oraz czarnego pieprzu, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0