Reklama
  • Poniedziałek, 14 lipca (12:05)

    Składniki: 50 dag ciasta francuskiego, 40 dag udźca cielęcego , mąka tortowa, 10 dag wędzonego boczku, jajka, olej, sól l pieprz, 10 dag pieczarek, po pół szklanki białego wina, bulionu warzywnego i śmietany, 10 dag parmezanu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 14 lipca (12:05)

    Składniki: 50 dag udźca cielęcego, sól, pieprz, 2 łyżki jasnego sosu sojowego, łyżeczka oleju sezamowego, cebula, papryczka chili, kawałek imbiru, 2 plastry ananasa, 3 suszone grzybki mun, opakowanie makaronu sojowego, olej, łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej, 1/3 szklanki soku pomarańczowego, 2 łyżki brązowego cukru, 2 dymki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 14 lipca (12:05)

    Składniki: na 4 porcje, 60 dag drobnych młodych ziemniaków, 60 dag polędwicy wołowej. Na zapiekane warzywa: pęczek marchewki pęczek białych i zielonych szparagów (sezonowo może być fasolka szparagowa), pęczek pietruszki, cytryna, sól, łyżka cukru, szklanka kwaśnej śmietany, pół szklanki mleka, 2 jajka, 50 dag parmezanu, pieprz czarny mielony, gałka muszkatołowa, masło do wysmarowania brytfanny, 5 kromek białego chleba tostowego, 10 dag wędzonego boczku, olej roślinny

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 11 lipca (10:05)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag oczyszczonej łaty wołowej 3 niewielkie ząbki czosnku kawałek korzenia imbiru (ok. 2 cm) 3 kolorowe papryki 1 papryczka chili 1 szkl. bulionu wołowego (może być z kostki) 3 łyżki oleju do smażenia 2 łyżeczki miodu 1–2 łyżeczki octu ostry sos chili sól pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 11 lipca (10:05)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag łopatki wołowej 1 cebula 20 dag pieczarek 1 szkl. bulionu 1/3 szkl. śmietany 22 proc. 1/3 szkl. ostrej musztardy 4 łyżki oleju do smażenia sól i mielony czarny pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 11 lipca (10:05)

    Składniki na 8 porcji: 1 kg łopatki wołowej 2 marchewki 2 pietruszki 1 mały seler 1 cebula 1 por 3 łyżki oleju 2 liście laurowe 4 goździki po 5 ziaren ziela angiel. i pieprzu sól i pieprz mielony po 2 łyżki masła i mąki pszennej 1 i 1/2 szkl. śmietany kremówki 3 żółtka 4 łyżki startego chrzanu sok wyciśnięty z 1/2 cytryny sól i pieprz natka do posypania

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 lipca (15:05)

    Składniki na 4 porcje: 80 dag wołowiny na pieczeń (np. z udźca), 8–10 szalotek, 2 średnie cukinie, 2 ząbki czosnku, 4–5 gałązek rozmarynu, 3 łyżki oliwy, 4–5 łyżek pesto (ze słoika), 1 i 1/3 szkl. bulionu warzywnego (może być z kostki), 10–12 małych pomidorków, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 4 lipca (12:00)

    SKŁADNIKI: 50 dag mielonej wołowiny (np. antrykotu), sól morska, pieprz cayenne, łyżka musztardy Dijon, żółtko, 2 łyżki wody, 2 łyżki posiekanej natki, 2 szalotki, 2 ząbki czosnku, łyżka masła. PONADTO: 4 razowe bułki, 4 malutkie oscypki, 4 plastry wędzonego boczku, kiszony ogórek, czerwona cebula, pomidor, kilka pomidorków koktajlowych, 2 garści świeżego szpinaku, dżem żurawinowy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 4 lipca (12:00)

    SKŁADNIKI: 20 dag polędwicy wołowej, mała cebula, ząbek czosnku, kawałek korzenia imbiru (5 cm), łyżeczka musztardy delikatesowej, 3 łyżki bulionu drobiowego (może być z kostki), olej, sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 2 lipca (13:05)

    Składniki na 6 porcji: ● kilogram wołowiny na gulasz ● pół kg ryżu ● 2 ząbki czosnku ● duża cebula ● 2 dojrzałe pomidory ● 1,5 l wody ● mały pęczek natki pietruszki ● czarny pieprz grubo mielony ● sól morska

    Czytaj więcej Komentarzy:0