Reklama
  • Środa, 3 lutego (13:05)

    Składniki: 500-600 g wołowiny zrazowej ●1/2 puszki groszku (może być także mrożony, ugotowany) ●200 g szynki wędzonej lub konserwowej ●300 g ugotowanych, utłuczonych ziemniaków ●2 łyżki masła ●jajko ●sól, pieprz, papryka, rozmaryn ●mąka ●olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 stycznia (13:05)

    Składniki na 6 porcji: 80 dag ozora wołowego, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, 6 ziarenek pieprzu, sól, 40 dag brukselki, 2 łyżki oleju, 40 dag ugotowanych ziemniaków, 10 dag wędzonego boczku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 stycznia (13:05)

    Składniki na 4 porcje: 2 cebule, olej, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 2 kolorowe papryki, 2 chili, 50 dag mielonej wołowiny, 10 dag przecieru pomidorowego, 1 puszka czerwonej fasolki, 5 dag czekolady, słodka papryka, świeża kolendra.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 stycznia (13:05)

    Składniki na 6 porcji: 15 dag selera, 70 dag ziemniaków, sól, 500 ml śmietany, pieprz, 1 kajzerka, garść posiekanej natki, 1 czerwona cebula, zioła, 60 dag mielonej wieprzowiny, 1 jajko, po 10 dag sera topionego i pleśniowego, sól, pieprz, zioła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 stycznia (13:05)

    Składniki na 4 porcje: 80 dag ziemniaków, 3 cebule, 60 dag udźca wołowego, 2 łyżki oleju, 200 ml śmietany , 150 ml mleka, 4 dag przecieru pomidorowego, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 25 stycznia (13:05)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag rostbefu wołowego w plastrach, 10 dag boczku w plastrach,  2 cebule, 2 ogórki konserwowe, 2 łyżki musztardy, 2 łyżki mąki, 4 liście laurowe, 4 łyżki oliwy, 6 ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz, majeranek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 19 stycznia (11:05)

    Składniki na 8 porcji: 2 i 1/2 kg wołowiny z udźca, 3 łyżki oleju, 300 ml czerwonego wina, 35 dag marchewek, 60 dag selera, 5 czerwonych cebul, 5 gałązek tymianku, 3 gałązki rozmarynu, 10 dag pierniczków, 2 listki laurowe, 3 jagody jałowca, 500 ml bulionu wołowego, 2 kg ziemniaków, 1 słoik (370 ml) marynowanej dyni, 1 łyżka klarowanego masła, 2 słoiki (po 720 ml) duszonej czerwonej kapusty, 10 dag rodzynek, cukier, 250 ml mleka, 15 dag śmietany kremówki, 10 dag masła, gałka muszkatołowa, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 15 stycznia (13:05)

    Składniki: 60 dag udźca cielęcego, sól, 10 dag sera z pleśnią, pieprz, 2 łyżki masła, 2 większe pomidory, 2 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, 200 ml wina, łyżeczka cukru, 2 goździki, 2 szalotki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 15 stycznia (13:05)

    Składniki: 60 dag mięsa wołowego , 4 gruszki, pół szklanki białego i czerwonego wina, 2 goździki, liść laurowy, łyżka cukru, 3 ząbki czosnku, sok z cytryny, 2 łyżki oleju, ciemny sos do pieczeni, 10 dag grzybów l szklanka śmietany,4 łyżki smażonych borówek, rozmaryn

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 13 stycznia (10:00)

    Składniki na 6 porcji: • kilogram rostbefu • pieprz • sól • 3 marchewki • 4 cebule • 5 suszonych moreli • czerwone wytrawne wino • kora cynamonu • 3 łyżki masła. Marynata: • 4 łyżki musztardy Dijon • lubczyk • 2 gałązki rozmarynu • 2 ząbki czosnku • oliwa. Dodatkowo: • seler • 2 łyżki masła • 2 gałązki rozmarynu • sól • pieprz • 4 łyżki octu balsamicznego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0