Reklama
  • Wtorek, 19 maja (13:05)

    SKŁADNIKI NA 6 PORCJI: 6 plastrów wołowiny zrazowej, 6 cienkich plasterków wędzonego boczku, 3 średnie ogórki kwaszone, 1 cebula, 6 łyżek musztardy francuskiej (z całymi ziarenkami gorczycy) ew. sarepskiej, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki masła, 1 kostka mięsna, 1 kg ziemniaków, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 19 maja (13:05)

    SKŁADNIKI NA 4 PORCJE: 50 dag mięsa wołowego na gulasz, 3 kostki mięsne, 2 cebule, 3 małe ząbki czosnku, 2 czerwone papryki, 2 łyżki smalcu lub oleju, 1 puszka pomidorów w kawałkach, 1 łyżka słodkiej papryki w proszku, 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku, 1 łyżeczka mielonego kminku, 4 średnie ziemniaki, garść gotowych zacierek, ew. sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 19 maja (13:05)

    1 kg chudej wołowiny, 2 cukinie, 4 pomidory, 1 cebula, 2 marchewki, 3 kolorowe papryki, 1 bakłażan, po 2 łyżki czarnych i zielonych oliwek, po 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu, 2 listki laurowe, sól, mielony czarny pieprz, rozmaryn i bazylia do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 maja (15:00)

    Składniki na 4 porcje: 4 plastry wołowiny zrazowej, (po ok. 20 dag), 5 dag orzeszków piniowych, ew. pestek słonecznika, 4 łyżki pomidorowego pesto (ze słoika), 4 plasterki szynki, 2 łyżki oleju, 300 ml wytrawnego czerwonego wina, 600 ml bulionu wołowego (z kostki), sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 maja (15:00)

    Składniki na 4 porcje: 4 plastry wołowiny zrazowej, (po ok. 20 dag), 2 marchewki, 1 puszka (ok. 30 dag) pędów bambusa, 1/2 pęczka kolendry, 2 łyżeczki ziarenek sezamu, 2 łyżki oleju, 300 ml wytrawnego czerwonego wina, 600 ml bulionu wołowego (z kostki), sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 maja (15:00)

    Składniki na 4 porcje: 4 plastry wołowiny zrazowej, (po ok. 20 dag), 5 dag orzechów laskowych, 1/2 pęczka różnych ziół (np. natki pietruszki, bazylii, estragonu), 25 dag gęstej kwaśnej śmietany, 300 ml wytrawnego czerwonego wina, 600 ml bulionu wołowego (z kostki), 2 łyżki oleju, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 13 maja (14:00)

    Składniki: 800 g udźca wołowego, sól, pieprz czarny mielony, 4 plastry słoniny, 4 kromki chleba tostowego, 300 g tłustego twarogu homogenizowanego, 1 łyżka posiekanego szczypiorku, 2 łyżki siekanej natki pietruszki, 1 jajko, 1 ząbek czosnku, 1 czerwona papryka, 3 łyżki masła, 1 łyżka mąki gładkiej, 200 ml bulionu (może być gotowy – instant)

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 13 maja (13:10)

    Składniki na 4 porcje: 600 g udźca wołowego, około 3 łyżek oleju, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 marchewki, 150 ml czerwonego wina, świeży tymianek, 2 liście laurowe, sól, pieprz, zasmażka błyskawiczna wedle potrzeby, 600 g brokuła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 7 maja (15:05)

    Składniki: 2 steki wołowe (gru bość 4 cm), sól, pieprz, olej rzepakowy lub smalec, łyżka masła. Sos: 4 łyżki musztardy, 6 łyżek gęstego jogurtu naturalnego, posiekany ząbek czosnku

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 29 kwietnia (10:00)

    Składniki na 4 porcje: 50 dag wołowiny, 4 chińskie grzyby mun, po 1/2 czerwonej, zielonej i żółtej papryki, 1 pęczek dymki, 25 dag selera naciowego, 1 ząbek czosnku, kawałek (3 cm) imbiru, 4 łyżki oleju, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki sherry, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0