Reklama
  • Wtorek, 12 kwietnia (13:05)

    4 cebule, 20 dag pora, 20 dag marchewki, 20 dag selera korzeniowego, 3-4 listki laurowe, 3 gałązki natki pietruszki, 3 gałązki majeranku, 1,5 kg wołowiny na pieczeń (np. z udźca), sól, 2-3 łyżki oleju, pieprz, 8-10 ziaren czarnego pieprzu, 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 500 ml czerwonego wina, 400 ml bulionu wołowego, 2-3 gałązki tymianku, 30 dag mrożonej zielonej fasolki, 2 dag masła, 1-2 łyżeczki ziemniaczanej mąki, 2,5 dag cukru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 7 kwietnia (13:00)

    ●1 kg wołowego mięsa na pieczeń ●4 łyżki musztardy francuskiej ●szklanka wywaru mięsnego ●sól, pieprz ●olej ●łyżka mąki ●łyżka masła

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 6 kwietnia (14:05)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag chudej wołowiny (np. z udźca), 50 dag miąższu dyni (ew. marchewka), 80 dag ziemniaków, 6 dag masła, 8 dag startego parmezanu, 6 łyżek oleju, 1/2 pęczka szczypiorku, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 6 kwietnia (11:00)

    Składniki: 70 dag wołowiny, sól, pieprz, po 10 dag mielonej wołowiny i wieprzowiny, 10 dag wędzonego boczku, 2 cebule, parówka, 4 łyżki oleju, szklanka bulionu , łyżka mąki, 2 łyżeczki papryki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 29 marca (14:00)

    Składniki na 4 porcje: 4 plastry wołowiny (np. z udźca, ligawy), 1 cebula, 2 łyżeczki musztardy, np. sarepskiej, 5 dag suszonej żurawiny,1 łyżka posiekanych orzechów włoskich, 2-3 łyżki mąki pszennej, 2 listki laurowe, po 2-3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego, ½ l bulionu warzywnego, 2-3 łyżki oleju, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 17 marca (13:05)

    Składniki: 60 dag wołowiny , 40 dag mrożonych wiśni, 4 plastry szynki wędzonej, szklanka białego wytrawnego wina, 3 łyżki mąki , 2 łyżki oleju, 4 szalotki, szklanka bulionu warzywnego, 4 łyżki śmietany, sól, pieprz, zioła prowansalskie

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 15 marca (11:05)

    Składniki: 30 dag polędwicy wołowej , 2 łyżki masła, 2 łyżki oleju, 50 ml białego wytrawnego wina, 1/3 szklanki słodkiej śmietanki 30%, łyżka zielonego pieprzu z zalewy, sól, 2 gałązki rozmarynu, ryż, kolorowy pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 14 marca (13:05)

    Zanim zmielisz albo ugotujesz mięso wołowe na farsz do pierogów, zanurz je w marynacie (najlepiej na noc). Dzięki temu nadzienie będzie jeszcze smaczniejsze. Oto nasze sprawdzone przepisy na aromatyczną zalewę. Piwna. Do miski wlej 400 ml jasnego piwa. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, 2 łyżki suszonego majeranku, pokrojoną papryczkę chili, 2 łyżki musztardy, sól i pieprz do smaku. Bulionowa. Do 400 ml zimnego bulionu warzywnego dodaj główkę czosnku (przeciętą w poprzek na 3 plastry,

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 14 marca (11:00)

    2 karotki pokrój w kosteczkę. Dużą cebulę i ząbek czosnku obierz i posiekaj. Zeszklij je na oleju. Dołóż karotkę i chwilę razem podsmaż. 15 dag wędzonego boczku pokrój w paseczki i wysmaż na chrupiąco. Oddzielnie podsmaż 75 dag mielonej wołowiny. Do mięsa dodaj karotki, cebulę z czosnkiem, podlej 3/4 l bulionu wołowego, dodaj 3 łyżki koncentratu pomidorowego i puszkę siekanych pomidorów, dopraw solą, pieprzem, cukrem i 2 łyżeczkami suszonego oregano. Duś ok. 15 min. Zblanszu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 11 marca (08:00)

    Składniki: • 75 dag wołowiny • 2 cebule • pół litra przecieru pomidorowego • papryka żółta • sól • pieprz • łyżeczka ostrej papryki w proszku • liść laurowy • pół pęczka natki pietruszki • kilka ziaren ziela angielskiego • olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0