Reklama
  • Piątek, 15 stycznia (13:05)

    Składniki: 60 dag mięsa wołowego , 4 gruszki, pół szklanki białego i czerwonego wina, 2 goździki, liść laurowy, łyżka cukru, 3 ząbki czosnku, sok z cytryny, 2 łyżki oleju, ciemny sos do pieczeni, 10 dag grzybów l szklanka śmietany,4 łyżki smażonych borówek, rozmaryn

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 13 stycznia (10:00)

    Składniki na 6 porcji: • kilogram rostbefu • pieprz • sól • 3 marchewki • 4 cebule • 5 suszonych moreli • czerwone wytrawne wino • kora cynamonu • 3 łyżki masła. Marynata: • 4 łyżki musztardy Dijon • lubczyk • 2 gałązki rozmarynu • 2 ząbki czosnku • oliwa. Dodatkowo: • seler • 2 łyżki masła • 2 gałązki rozmarynu • sól • pieprz • 4 łyżki octu balsamicznego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 11 stycznia (13:05)

    Składniki na 6 porcji: 60 dag wołowiny na gulasz, 2 cebule, po 1 zielonej, czerwonej i żółtej papryce, 600 ml soku pomidorow., 500 ml czerwonego wytrawnego wina, 400 ml bulionu, 1 papryczka chili, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka koncentratu pomidorow., 1 łyżka mąki, 1 łyżka mielonej słodkiej papryki, pieprz, sól, suszony majeranek, oliwa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 8 stycznia (15:05)

    ● 2 kg mostka cielęcego ● 2 łyżki grubej soli Farsz: ● 2 jajka ● 10 dag wątróbki cielęcej ● 1 bułka ● 1/2 szklanki mleka ● 2 łyżki posiekanej natki ● sól ● pieprz ● szczypta świeżo zmielonej gałki muszkatołowej ● 2 łyżki masła

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 23 grudnia 2015 (15:05)

    Składniki: na 4 porcje: 4 cebule, 60 dag wołowiny, oliwa do smażenia, 2 łyżki słodkiej papryki, 2 łyżki przecieru pomidorowego, łyżeczka mielonego kminku, 2 ząbki czosnku, papryczka chili, 25 dag mrożonych grzybów, łyżka masła, tymianek, oregano, sól, pieprz. Kluski ziemniaczane: 40 dag ugotowanych ziemniaków w mundurkach, jajko, 20 dag mąki, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 23 grudnia 2015 (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 1 kg łopatki wołowej, 1 szklanka wina czerwonego, 3 cebule,1 pęczek szczypioru, 2 papryki,1 łyżka marynowanych kaparów, smalec do smażenia, sól, pieprz, 1 listek laurowy, tymianek, po 5 ziaren ziela angielskiego i jałowca

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 23 grudnia 2015 (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 20 dag polędwicy wołowej, 2 garście rukoli,5 dag parmezanu, 1/2 szklanki oliwy, 2 łyżeczki octu balsamicznego,1 łyżeczka musztardy, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 23 grudnia 2015 (08:05)

    Składniki na 2 porcje: 2 spore steki wołowe z antrykotu, 2 duże cebule, 6 ugotowanych i ostudzonych ziemniaków, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, majeranek, mielona słodka papryka

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 23 grudnia 2015 (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag polędwicy wołowej, 2 dymki ze szczypiorem, po 2 łyżki kaparów, korniszonów i cebulek w occie, 4 pomidorki koktajlowe, 1 papryczka chili, 4 jajka, 2 łyżki oliwy, sól pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 22 grudnia 2015 (13:05)

    Składniki:  1 kg wołowiny na gulasz (w kawałkach)  150 g wędzonego boczku  4 cebule  2 ząbki czosnku  2 duże pory  400 g marchewki  4 łyżki oleju  400 g pomidorów  3 łyżki mąki  3 liście laurowe  1-2 łyżeczki cukru  sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0