Reklama
  • Wtorek, 8 kwietnia (15:05)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag ziemniaków,1 cebula, pieprz, 1 pęczek szczypiorku, 4 łyżki oleju słonecznikowego, sól 200 ml warzywnego bulionu, 1 cytryna, 6–8 łyżek owocowego octu, 1 łyżka cukru, 4 filety z sardeli (anchois), 2 jajka, 1 łyżka kaparów, 4 sznycle cielęce, 20 dag bułki tartej, 25 dag klarowanego masła, 6 łyżek mąki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 7 kwietnia (10:00)

    Skład na 4 porcje: ● 600 g cielęciny bez kości (z udźca lub łopatki) ● 1 ząbek czosnku ● pół łyżeczki ziół prowansalskich ● łyżka posiekanych świeżych ziół: bazylii, oregano, majeranku, tymianku itp. ● pieprz i sól do smaku ● 2 jajka ● szklanka mąki pszennej ● pół szklanki mleka ● tłuszcz do smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 21 marca (12:00)

    Składniki na 4 porcje: 80 dag wołowiny z łopatki lub udźca, sól, pieprz czarny mielony, 2 jajka, 4 małe ogórki kiszone, 10 dag mięsa wędzonego, 3 łyżeczki musztardy, 4 cebule, olej, 2 łyżki mąki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 20 marca (12:00)

    Składniki (na 6 porcji) 50 dag mielonego mięsa wołowego, średnia kapusta włoska, 25 dag boczku wędzonego, 20 dag ostrego sera, np. oscypka, 1 jajko, 2 duże marchewki, średni seler, 2 pory, 1/2 litra bulionu mięsnego, ząbek czosnku, sól, pieprz, mielona ostra papryka, olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 13 marca (12:05)

    Składnik na 12 porcji: • 1,5 kg mostka cielęcego • 30 dag mielonej cielęciny • 10 dag cielęcego ozorka • 5 dag wędzonego boczku • 5 dag szynki • sól • pieprz • 1 cebula • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki • smalec • natka pietruszki • kilka listków sałaty • 1 pomidor • 1 surowy ogórek

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 marca (10:05)

    Składniki: garść suszonych grzybów, 60 dag wołowiny, łyżka masła, 2 łyżki mąki, olej, sól, pieprz, cebulki piklowane, papryczka chi- li, puszka całych pomidorów.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 4 marca (14:05)

    Składniki: półtora kg rumsztyku wołowego (może być też łopatka), 6 marchewek, mały seler korzeniowy, 2 cebule, 4 ząbki czosnku, por, 6 ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe, półtorej łyżki goździków, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 4 marca (14:05)

    Moja kuchnia jest smaczna i nieskomplikowana, a znajomi chwalą moje kulinarne dokonania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 4 marca (14:05)

    Ich przygotowanie zajmuje tylko chwilkę, a z czerwonym barszczem to prawdziwe niebo w gębie. Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 26 lutego (08:00)

    Składniki na 4-6 porcji: 80 dag mielonej wołowiny, 2 cebule, 3 kolorowe papryki, 3 ząbki czosnku, 500 ml przecieru pomidorowego, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 szklanka bulionu, 1 puszka kukurydzy, 1 szklanka czerwonej fasoli, mielone chilli, oregano, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0