Reklama
  • Środa, 23 grudnia 2015 (08:05)

    Składniki na 2 porcje: 2 spore steki wołowe z antrykotu, 2 duże cebule, 6 ugotowanych i ostudzonych ziemniaków, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, majeranek, mielona słodka papryka

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 23 grudnia 2015 (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag polędwicy wołowej, 2 dymki ze szczypiorem, po 2 łyżki kaparów, korniszonów i cebulek w occie, 4 pomidorki koktajlowe, 1 papryczka chili, 4 jajka, 2 łyżki oliwy, sól pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 22 grudnia 2015 (13:05)

    Składniki:  1 kg wołowiny na gulasz (w kawałkach)  150 g wędzonego boczku  4 cebule  2 ząbki czosnku  2 duże pory  400 g marchewki  4 łyżki oleju  400 g pomidorów  3 łyżki mąki  3 liście laurowe  1-2 łyżeczki cukru  sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 22 grudnia 2015 (13:05)

    Składniki:  6 plastrów chudej wołowiny  papryka marynowana czerwona  6 łyżek ostrej musztardy (może być sarepska)  3 łyżki oleju  2 duże ogórki kiszone  1 duża cebula  kilka gałązek świeżego tymianku  ziele angielskie (3 ziarna)  2 liście laurowe  sól, pieprz  6 szpikulców do szaszłyków. Przygotowanie: 1. Plastry wołowiny opłucz pod bieżącą wodą, a następnie osusz papierowym ręcznikiem. Delikatnie rozbij je t

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 21 grudnia 2015 (10:05)

    Składniki dla 4 osób: 40 dag wołowiny zrazowej • 2 cebule • kilka łyżeczek mąki • 2 łyżki oleju • 3 marchewki • natka pietruszki • liść laurowy • ziele angielskie • estragon • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 18 grudnia 2015 (13:00)

    Skład na 6 porcji: ● 500 g mielonej wołowiny lub drobno posiekanego udźca wołowego ● 1 czerwona papryka ● 1 czerwona cebula ● 1 papryczka chili ● 1 puszka czerwonej fasoli ● 1/2 puszki kukurydzy konserwowej ● 1 puszka krojonych pomidorów ● 1 łyżka oleju słonecznikowego lub rzepakowego ● 1 ząbek czosnku ● 1 łyżeczka sproszkowanego chili ● 1 łyżeczka soli ● 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne ● 1/2 łyżeczki papryki słodkiej ● 1 szklanka bulionu wołowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 18 grudnia 2015 (13:00)

    Skład na 6 porcji: ● 1 kg wołowiny gulaszowej (udziec, łopatka) ● 1 puszka ciemnego piwa ● 2 cebule ● 3 ząbki czosnku ● 1 marchewka ● 2 łodygi selera naciowego ● 250 g pieczarek ● 2 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki w proszku ●1 łyżeczka ostrej papryki w proszku ● 1/2 l bulionu wołowego ● 2 liście laurowe ● 2 łyżki mąki pszennej ● sól i pieprz czarny świeżo mielony ● 1 łyżka oleju.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 17 grudnia 2015 (13:05)

    Placki: ●2/3 kg ziemniaków ●cebula ●jajko ●4 łyżki mąki, sól, pieprz; nadzienie: ●1 kg wołowiny ●2 cebule ●3 papryki ●chili ●3 łyżki koncentratu pomidorowego ●litr bulionu ●liść laurowy ●3 ziarna ziela ang. ●papryka, sól, pieprz ●mąka ●olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 15 grudnia 2015 (15:00)

    Składniki na 4 porcje: ■ pół kg mielonej wołowiny ■ sól ■ pieprz ■ łyżka musztardy ■ żółtko ■ po 2 łyżki wody i natki ■ szalotka ■ 2 ząbki czosnku ■ łyżka masła. Dodatkowo: ■ 4 bułki ■ 4 oscypki ■ kiszony ogórek ■ czerwona cebula ■ pomidor ■ 4 plastry boczku ■ liście szpinaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 15 grudnia 2015 (15:00)

    Składniki na 6 porcji: ■ 80 dag pręgi wołowej ■ kilogram cebuli ■ 4 ząbki czosnku ■ 2 łyżki koncentratu pomidorowego ■ 2 łyżeczki kminku ■ 2 łyżki papryki ■ łyżka octu winnego ■ łyżeczka majeranku ■ sól ■ pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0