Reklama
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 4-6 porcji: 60 dag rostbefu w plastrach , 2 cebule, 10 dag boczku w plastrach, 2-3 ogórki kiszone, 2 łyżki ostrej musztardy, 3 łyżki mąki, olej do smażenia, sól, pieprz świeżo mielony, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 4-6 porcji: Gulasz: 70 dag wołowiny, 3 cebule, 3 marchewki, 30 dag drobnych pieczarek, 2 czerwone papryki, 1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina, 400 ml bulionu wołowego, 100 ml soku z pomarańczy, 2 łyżki mąki, olej do smażenia. Pierzynka: 50 dag dużych ziemniaków, 1 łyżka chrzanu, 3 łyżki parmezanu, 3 łyżki masła, sól, pieprz, tymianek, goździki, gałka muszkatołowa, jałowiec, gałązki natki pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 6 porcji: 1,5 kg szpondra wołowego bez kości, 1 duża cebula, 1 pęczek włoszczyzny , po 200 ml bulionu wołowego i słodkiej śmietanki 30 proc., 4 łyżki chrzanu, 1 łyżka masła, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, cukier, ziele angielskie, liście laurowe, sok z cytryny, olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 4-6 porcji: 80 dag antrykotu, 10 dag wędzonego boczku, 50 dag dyni, 2 cebule, 1 puszka pomidorów krojonych, 1 szklanka ciemnego piwa, 2 czerwone papryki, 2 papryczki chili, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki sosu sojowego, sól, pieprz, cukier, liść laurowy, kolendra, ziele angielskie.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Składniki: 15 dag pieczarek, cebula, pół czerwonej papryki, natka, 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 250 ml kremówki 30 proc., 70 dag mielonej wołowiny, 2 żółtka, 1 op. ciasta francuskiego, sól, pieprz, 2-3 łyżki ziaren sezamu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Składniki: 4 plastry antrykotu wołowego, sól, 1 łyżeczka suszonego imbiru, 1 czerwona papryka, 8 plastrów żółtego sera, 4 plastry szynki, mąka, olej do smażenia, 1 cebula, bulion wołowy, 4 łyżki tartego chrzanu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Składniki: 1 duża kapusta włoska, 1 woreczek ryżu (10 dag), 60 dag mielonej wołowiny, 2-3 ząbki czosnku, 2 jajka, po pół łyżeczki kuminu i cynamonu, 1,5 l bulionu wołowego, sól, pieprz, 1/2 dymki, garść bazylii

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 22 listopada 2016 (10:00)

    Składniki na 8 porcji: ● pół kg mięsa wołowego na gulasz ● 2 cebule ● 3 ząbki czosnku ● 2 czerwone papryki ● 2 łyżki smalcu ● 30 dag pomidorów w puszce ● po łyżeczce kminku mielonego, słodkiej i ostrej papryki ● litr bulionu warzywnego ● 4 ziemniaki ● sól ● pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 22 listopada 2016 (10:00)

    Składniki na 12 porcji: ● pół kg wołowiny ● pół pęczka pietruszki ● cebula ● 2 buraki ● 10 dag fety ● 2 łyżki bułki tartej ● jajko ● sól ● pieprz. Panierka: ● ziarna sezamu i słonecznika ● bułka tarta ● chili. Dodatkowo: ● olej rzepakowy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 22 listopada 2016 (10:00)

    Składniki na 10 porcji: ● 70 dag mięsa mielonego wołowego (może być z dodatkiem wieprzowego) ● jajko ● kajzerka ● mała cebula ● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ● mielona papryka ostra. Farsz: ● 6 pomidorów suszonych w zalewie ● 20 dag mrożonego szpinaku ● 15 dag sera feta ● 2 ząbki czosnku ● gałka muszkatołowa ● sól ● pieprz. Dekoracja: ● pomidorki koktajlowe ● bazylia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0