Reklama
  • Środa, 7 listopada 2007 (12:59)

    Specjalność kuchni meksykańskiej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Niedziela, 19 sierpnia 2007 (12:08)

    Potrawy z kuchni węgierskiej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 kwietnia 2007 (18:01)

    Torcik z pieczonej cielęciny z czosnkiem i tymiankiem przekładany musem jajecznym z kaparami i anchois oraz sosem z rzeżuchy - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 6 grudnia 2005 (13:04)

    1 kg wołowiny - tzw. zrazówki; 500 g kaszy gryczanej; 1 kg świeżych grzybów lub 100 g grzybów suszonych; 200 g boczku wędzonego; 200 g ogórków kiszonych; 3 cebule; 2 łyżki mąki pszennej; 150 ml śmietany; 3 liście laurowe; 6 ziaren ziela angielskiego; 10 ziaren pieprzu; 1 łyżka masła; 5 łyżek oleju; sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 lipca 2005 (14:31)

    Składniki: 80 dag szpondra wołowego pokrojonego w grubą kostkę, 10 dag wędzonej ogonówki pokrojonej w kostkę, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag pieczarek pokrojonych w ćwiartki, 2 ząbki czosnku pokrojonego w plastry, 10 dag czerwonej papryki, 10 dag marchwi pokrojonej w kostkę, 10 dag zielonego groszku, 5 dag przecieru pomidorowego, 50 ml oleju do smażenia, 200 ml bulionu, 100 ml czerwonego wina, papryka ostra, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, kminek, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0