Reklama
  • Środa, 2 listopada 2016 (10:05)

    Składniki: 20 dag mięsa wołowego, po 10 dag mięsa wieprzowego i cielęcego, cebula, 2 szklanki śmietanki kremówki, bułka, jajko, pieprz, sól, olej, 3 łyżki masła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 26 października 2016 (15:00)

    Składniki na 4 porcje: 80 dag zielonej fasolki szparagowej, 8 małych dymek, 1 cebula, 8 plasterków wołowiny zrazowej, 10 dag sera pleśniowego, 4 łyżki oleju, 2 łyżki masła, 100 ml bulionu wołowego, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 25 października 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje burger: 60-70 dag zmielonego rostbefu,1 cebulka, sól, pieprz, olej do smażenia; dodatkowo: 4 jajka, 4 plasterki wędzonego boczku, 4 plastry pomidora, kilka garści mieszanych sałat, po 1 małej czerwonej i białej cebuli, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 4 bułki z sezamem, 2 łyżki majonezu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 25 października 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje, 4 kotlety wołowe z antrykotu lub rostbefu, 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczka suszonego rozmarynu, 2 rozgniecione ziela angielskie, 1 listek laurowy, sól gruboziarnista, czarny pieprz; dodatkowo: 60 dag mieszanych warzyw (groszek cukrowy lub fasolka mamut, marchewka, papryka, minikolby kukurydzy), 1 łyżka masła, po 1 łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag makaronu spaghetti albo np. wstążki, 1/2 małej dyni Hokkaido (ok. 80 dag), 40 dag chudej miękkiej wołowiny, np. zrazówki, 5 gałązek rozmarynu, 3 jajka, 100 ml śmietany kremówki 30 proc., 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju, świeżo mielony czarny pieprz, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 30 września 2016 (15:05)

    Składniki na 6-8 porcji: Szaszłyki: 80 dag polędwicy wołowej, 4 cebule, po 1 czerwonej, zielonej i żółtej papryce, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, papryka, cząber rozmaryn, szałwia, oliwa. Sos: 330 ml jogurtu greckiego, 2 zielone ogórki , 2 ząbki czosnku, 1 łyżka majonezu, po 1 łyżce koperku i mięty, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 28 września 2016 (13:05)

    Składniki na 8 porcji: 1 i 1/2 kg wołowiny na gulasz (ew. mięsa gulaszowego z indyka), 3 łyżki oliwy, 1 litr bulionu wołowego, 1 pęczek włoszczyzny, 30 dag młodych marchewek, 20 dag groszku cukrowego, 1 kalafior, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżka miodu, 2 kawałki kory cynamonu, szczypta cukru, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 5 września 2016 (15:00)

    Składniki na 4 porcje: Szaszłyk: 12 plastrów polędwicy wołowej, 30 dag suszonych moreli, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, po 1 łyżeczce cynamonu i kminku, 3 dag świeżego imbiru, 1 łyżka miodu. Sos: 4 łyżki nasion sezamu, 20 dag jogurtu naturalnego, 2 łyżki soku z cytryny , 1 łyżeczka oliwy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 29 sierpnia 2016 (11:05)

    Składniki dla 4 osób: 1 kg mięsa wołowego – pieczeniowego, 2-3 jaja, 2 łyżki mąki pszennej, 2-3 łyżki bułki tartej, 1 średnia cebula, olej, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 29 sierpnia 2016 (11:05)

    Składniki dla 4 osób: 4 steki wołowe • pół szklanki wytrawnego czerwonego wina • ząbek czosnku • szczypta rozmarynu • natka pietruszki • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0