Reklama
  • Poniedziałek, 10 czerwca 2013 (15:10)

    Bitki cielęce

Składniki: 60 dag udźca cielęcego, sól, 10 dag sera z pleśnią, pieprz, 2 łyżki masła, 2 większe pomidory , 2 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, 200 ml wina, łyżeczka cukru, 2 goździki, 2 szalotki

Przygotowanie: Udziec pokrój w plastry, lekko ubij, dodaj sól, pieprz i odłóż na 5 minut. Masło wymieszaj ze startym serem. Całość utrzyj na gęsty krem i wstaw do lodówki.

Reklama

Na patelni rozgrzej olej i usmaż na nim przygotowane bitki. Gotowe mięso połóż na talerzu i pozostaw w cieple. Pomidory pokrój w grubsze plastry, posyp je ziołami prowansalskimi i krótko podpiecz. Czerwone wino dopraw goździkami i cukrem.

Szalotki obierz, włóż do wina i całość zagotuj. Podpieczone pomidory połóż na talerzu, a na nich bitki. Masą z sera napełnij szprycę i wyciśnij na mięso. Całość polej wcześniej przygotowanym winem. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Na żywo
Więcej na temat:bitki

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag wołowiny , garść fasolki szparagowej, cebula, 3 łyżki słodkiej papryki, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz. Sos: 20 dag malin, 2 łyżki cukru, 100 ml czerwonego wina więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.