Reklama
  • Poniedziałek, 29 sierpnia 2016 (11:05)

    Bitki wołowe w panierce

Składniki dla 4 osób: 1 kg mięsa wołowego – pieczeniowego, 2-3 jaja, 2 łyżki mąki pszennej, 2-3 łyżki bułki tartej, 1 średnia cebula, olej, sól, pieprz.

Zdjęcie

/Mat. Prasowe
/Mat. Prasowe

Reklama

1. Mięso wymyć, osuszyć, pokroić w plastry na grubość ok. 1 i 1/2 cm i rozbić. Doprawić, obtoczyć w mące i panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Obsmażyć na złoty kolor z obu stron.

2. Przełożyć do naczynia, dodać pokrojoną cebulę, podlać olejem i piec w piekarniku pod przykryciem przez około 30 minut w temp. 180-200˚C.

3. Podawać z ziemniakami i surówką.

CZAS: około 45 minut

Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Doskonałe przepisy siostry Anastazji”

Zdjęcie

/Mat. Prasowe
/Mat. Prasowe

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 80 dag wołowiny, 10 dag bekonu, 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 pomidory, 15 dag konserwowych ogórków, 10 dag marynowanych cebulek, 1 łyżka marynowanych papryczek,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.