Reklama
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (08:00)

    Bogracz węgierski

Składniki na 8 porcji: ■ pół kg mięsa wołowego ■ sól ■ 2 cebule ■ 3 ząbki czosnku ■ 2 papryki ■ puszka pomidorów ■ litr bulionu ■ 4 ziemniaki ■ łyżka ostrej przyprawy ■ smalec.

Reklama

➜ Przygotowanie: 20 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 150

Przygotowanie:

➊ Na roztopionym smalcu podsmaż osoloną, posiekaną cebulę oraz pokrojoną w kostkę paprykę z mięsem.

➋ Następnie dorzuć do garnka ostrą przyprawę do gulaszu oraz posiekany czosnek.

➌ Zalej całość bulionem warzywnym i duś 45 minut.

➍ Wrzuć pokrojone ziemniaki i pomidory. Gotuj jeszcze 20 minut.

Super TV

Zobacz również

  • Wołowina  w miodzie pitnym

    Składniki: 800 g wołowiny (polędwica) • 100 g suszonych borowików • 100 ml miodu pitnego • łyżka masła • łyżka oleju słonecznikowego • 250 ml gęstej śmietany • 2 łyżeczki mąki • sól • pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.