Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (15:05)

    Cielęcina z warzywami

Składniki (4 porcje): ● 500 g łopatki cielęcej ● szklanka groszku mrożonego lub z puszki ● 6 szalotek albo dymek ● 2 średnie marchewki ● ząbek czosnku ● mały przecier pomidorowy ● pół pęczka natki pietruszki ● olej ● sól ● pieprz.

Reklama

1. Cielęcinę pokrój w kostkę i osól. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i zrumień mięso. Przełóż do garnka, dodaj tyle wody, aby przykryła cielęcinę, i zagotuj. Dodaj liść laurowy, przecier pomidorowy i duś pod przykryciem ok. 30 min, do miękkości.

2. Na drugiej patelni zrumień szalotkę w 3 łyżkach oleju. Dodaj do mięsa razem z posiekaną w kostkę marchewką i rozdrobnionym czosnkiem. Duś 15-20 min, aż warzywa zmiękną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj groszek i gotuj jeszcze 2 min. Przed podaniem posyp natką.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag polędwicy wołowej, sól, mielony czarny pieprz, kolorowy pieprz, 2-3 łyżki masła, 4 małe gruszki, sok wyciśnięty z cytryny, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.