Reklama
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Faszerowana wołowina

Składniki: 4 plastry antrykotu wołowego, sól, 1 łyżeczka suszonego imbiru, 1 czerwona papryka, 8 plastrów żółtego sera, 4 plastry szynki, mąka, olej do smażenia, 1 cebula, bulion wołowy, 4 łyżki tartego chrzanu

Reklama

4 porcje, czas 60 min; porcja – 390 kcal, cena 4 zł.

1. Oczyszczone plastry mięsa ułóż na desce, rozbij przez folię spożywczą. Oprósz solą i suszonym imbirem. Opłucz paprykę, przekrój, usuń nasiona. Miąższ podziel na ćwiartki.

2. Na każdym plasterku mięsa połóż plaster sera, plaster szynki i znowu ser. Na wierzchu umieść ćwiartkę papryki.

3. Całość ciasno zwiń, formując roladki. Obwiąż je sznurkiem lub zepnij wykałaczką. Każdą roladę lekko oprósz mąką. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż mięso. Smaż kilka minut na małym ogniu, obracając.

4. Zrazy wyjmij, ułóż w brytfannie. Na pozostałym na patelni tłu szczu podsmaż posiekaną cebulę. Przełóż do brytfanny. Całość podlej kilkoma łyżkami bulionu. Przykryj, wstaw do piekarnika. Piecz 30-40 minut w temp. 170 st. Przełóż na talerz, podawaj z chrzanem.

Dobra rada. Tarty korzeń możesz zastąpić świeżo otwartym chrzanem ze słoika.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 80 dag wołowiny, 10 dag bekonu, 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 pomidory, 15 dag konserwowych ogórków, 10 dag marynowanych cebulek, 1 łyżka marynowanych papryczek,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.