Reklama
  • Wtorek, 23 sierpnia 2016 (15:05)

    Gulasz w dyni

Składniki na 6 porcji: ● kilogram wołowiny ● 2 cukinie ● 40 dag fasolki szparagowej ● 3 marchewki ● cebula ● 2 liście laurowe ● 3 ząbki czosnku ● oregano ● 2 szkl. bulionu ● po 20 dag kukurydzy i groszku. Dodatkowo: ● pół dyni.

Reklama

❶ Na rozgrzanej oliwie obsmaż umyte, osuszone ręcznikiem papierowym i pokrojone w kostkę mięso. Zdejmij z patelni i odstaw.

❷ Na pozostały tłuszcz włóż obraną, pociętą w grube plastry marchewkę oraz posiekany czosnek z cebulą. Dodaj liście laurowe i oregano. Zalej całość bulionem i zagotuj.

❸ Następnie wrzuć mięso. Przykryj i gotuj kwadrans.

❹ Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną cukinię, kukurydzę, groszek i fasolkę. Duś pod przykryciem do miękkości warzyw.

❺ Gotowy gulasz podawaj w wydrążonej dyni.

Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: średnie.

Telemax

Zobacz również

  • 5 g suszonych borowików, 5 dag orzechów włoskich, 3 dag białego tostowego chleba, 12,5 dag masła, po 1 kg ziemniaków i brukselki, 4 medaliony z polędwicy wołowej, 2 łyżki oleju, 300 ml bulionu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.