Reklama
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Gulasz wołowy po węgiersku

6 porcji, czas ok. 120 min; porcja – 360 kcal, cena 5,20 zł. Składniki: 80 dag wołowiny, 3 cebule, 3 łyżki smalcu, 1 łyżka mielonej słodkiej papryki, 1 łyżka mąki, 2 czerwone papryki, pasta pomidorowa, 4 ząbki czosn ku, sól, pieprz

1. Mięso pokrój w kostkę. Cebule obierz i poszatkuj. W rondlu rozgrzej smalec. Wrzuć cebule i mięso. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Smaż 5 min. Wlej 1/2 l wody. Duś do miękkości mięsa.

2. Gdy mięso będzie miękkie, a woda odparuje, wsyp mąkę, zasmaż. Podlej 2 szkl. wody. Dodaj posiekaną paprykę. Duś 10 min. Gulasz dopraw pastą pomidorową, przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.

Reklama

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki (4 porcje): ● 500 g łopatki cielęcej ● szklanka groszku mrożonego lub z puszki ● 6 szalotek albo dymek ● 2 średnie marchewki ● ząbek czosnku ● mały przecier pomidorowy ● pół pęczka natki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.