Reklama
  • Środa, 9 września 2015 (15:05)

    Gulasz wołowy z borowikami

Składniki na 6 porcji: ● pół kg wołowiny bez kości ● 4 ząbki czosnku ● sól ● pieprz ● 2 łyżki mąki ● 100 ml oliwy z oliwek ● 20 dag podgrzybków ● 20 dag borowików ● cebula ● marchew ● 4 pomidory ● 2 liści laurowe ● ziele angielskie ● 150 ml czerwonego wytrawnego wina.

❶ Umyte mięso pokrój na kawałki. Natrzyj pieprzem, posiekanym czosnkiem i oprósz mąką. Podsmaż na patelni, pod koniec dopraw solą. Po ok. 10 minutach wyjmij wołowinę, a gorącą oliwę z sosem zostaw na kuchence.

Reklama

❷ Cebulę posiekaj, obraną marchew pokrój w plastry, a grzyby dokładnie oczyść.

❸ Wrzuć przygotowane składniki na patelnię po mięsie i lekko podsmaż.

❹ Dodaj liście laurowe, ziele angielskie i zalej całość winem.

❺ Duś potrawę tak długo, aż wołowina będzie miękka.

Czas przygotowania: 90 min, ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie

Telemax
Więcej na temat:gulasz | z | cebula

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ● kilogram wołowiny ● 2 cukinie ● 40 dag fasolki szparagowej ● 3 marchewki ● cebula ● 2 liście laurowe ● 3 ząbki czosnku ● oregano ● 2 szkl. bulionu ● po 20 dag kukurydzy i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.