Reklama
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (08:00)

    Gulasz wołowy z papryką

Składniki: ok. 800 g mięsa wołowego ● 2-4 cebule (zależy od wielkości) ● duży strąk czerwonej papryki ● łyżeczka papryki mielonej słodkiej ● 1/2 łyżeczki papryki ostrej ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego ● 30 g mąki ●2-4 łyżki tłuszczu do smażenia ●sól, pieprz, tymianek, liść laurowy, ziele angielskie.

Reklama

1 Mięso pokrój, oprósz mąką, zrumień na rozgrzanym tłuszczu w garnku lub brytfannie. Dodaj pokrojoną w półplasterki cebulę, razem przesmaż, podlej wodą i duś pod przykryciem, aż mięso zmięknie.

2 Koncentrat przesmaż z papryką słodką i ostrą na odrobinie tłuszczu, dodaj do mięsa. Dodaj też pokrojoną, oczyszczoną z pestek surową paprykę. Dołóż przyprawy, posól i duś razem kilka minut. Jeśli trzeba, uzupełniaj wodę w trakcie duszenia. Podaj np. z pieczywem.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag polędwicy wołowej, 1 strąk zielonej papryki, 4 pieczarki,1 duża cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 1 ząbek czosnku , po 2 łyżki oliwy i musztardy, sól, pieprz, rozmaryn więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.