Reklama
  • Środa, 18 września 2013 (08:05)

    Gulasz z dynią

Składniki na 8 porcji: • 75 dag wołowiny na gulasz • 2 łyżki musztardy francuskiej • 50 ml czerwonego wina • 1 łyżeczka utłuczonych ziaren pieprzu • 2 jagody jałowca • 12 dag szalotek • 25 dag miąższu z dyni • 15 dag pieczarek • 4 łyżki oleju • 1 łyżka mąki • 15 dag gęstej śmietany • 1 pęczek natki pietruszki • sól • pieprz .

Przyrządzanie:

1. Mięso umyj i osusz.

2. Musztardę wymieszaj z winem, pieprzem i jałowcem. Dodaj mięso i umieść całość w worku spożywczym. Włóż na noc do lodówki.

Reklama

3. Szalotki obierz. Dynię pokrój w kostkę. Grzyby oczyść i pokrój.

4. Wyjmij mięso z marynaty, osusz i obsmaż na oleju na dużym ogniu. Dodaj szalotki i duś kilka minut. Oprósz całość mąką, dolej marynatę i dosyp odrobinę soli oraz pieprzu.

5. Duś mięso pod przykryciem około 90 minut.

6. Po godzinie dodaj dynię i grzyby. Wymieszaj gulasz ze śmietaną i natką pietruszki.

7. Podawaj z makaronem.

Telemax
Więcej na temat:gulasz | z

Zobacz również

  • Składniki: 70 dag wołowiny na zrazy, 30 dag pieczarek, 1 cebula, 2 jajka, 2 łyżki śmietany 18 proc., sól, pieprz, świeża natka do dekoracji, olej. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.