Reklama
  • Wtorek, 2 sierpnia 2016 (11:05)

    Gulasz z warzywami

Składniki na 6 porcji: • 1 kg wołowiny • 2 cukinie • 450 g fasolki szparagowej • 3 marchewki • cebula • 2 liście laurowe • 3 ząbki czosnku • oregano • 2 szkl. bulionu • po 200 g kukurydzy i groszku

1. Na oliwie obsmaż pokrojone w kostkę mięso. Zdejmij z patelni i odstaw.

Reklama

2. Na pozostały tłuszcz włóż pokrojoną marchewkę, cebulę oraz czosnek. Dodaj liście laurowe, oregano, bulion i zagotuj.

3. Następnie wrzuć mięso. Przykryj i gotuj przez 15 minut.

4. Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną cukinię, kukurydzę, groszek i fasolkę. Duś pod przykryciem jeszcze 10 minut.

Czas: 60 min. 1 porcja = 370 kcal.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mielonej chudej wołowiny, sól, szklanka ugotowanej soi, marchewka, kawałek selera, 2 białka , cebula, bułka tarta, 3 ząbki czosnku, zioła prowansalskie, pieprz, łyżka keczupu. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.