Reklama
  • Środa, 7 listopada 2007 (12:59)

    Klasyczny przepis na Chilli con Carne

Specjalność kuchni meksykańskiej.

Zdjęcie

/INTERIA.PL
/INTERIA.PL

Składniki na 4 porcje
ok. 700 g mięsa wołowego, mielonego, lub pokrojonego w drobną kostkę
400 g czerwonej fasoli, najlepiej z puszki
500 g pokrojonych pomidorów z puszki, bez skórki
2 cebule
3 ząbki czosnku
2 łyżki mielonej papryki chili
1 łyżeczka kminku
pół łyżeczki oregano
bulion wołowy
olej do smażenia
sól, pieprz

Przygotowanie 60 min.:

Reklama

Mięso podsmażyć na oleju, dodać drobno posiekaną cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku. Smażyć razem przez około 3-5 minut i dodać odcedzoną z wody fasolę. Pomidory bez skórki wrzucić do mięsa. Dodać mieloną paprykę chili, kminek, oregano, doprawić solą i pieprzem, gotować na średnim ogniu, aż mięso i fasola będą miękkie, od czasu do czasu podlewając bulionem.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Zobacz również

  • Wołowina  w miodzie pitnym

    Składniki: 800 g wołowiny (polędwica) • 100 g suszonych borowików • 100 ml miodu pitnego • łyżka masła • łyżka oleju słonecznikowego • 250 ml gęstej śmietany • 2 łyżeczki mąki • sól • pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.