Reklama
  • Wtorek, 22 listopada 2016 (10:00)

    Kotleciki mięsno-buraczane

Składniki na 12 porcji: ● pół kg wołowiny ● pół pęczka pietruszki ● cebula ● 2 buraki ● 10 dag fety ● 2 łyżki bułki tartej ● jajko ● sól ● pieprz. Panierka: ● ziarna sezamu i słonecznika ● bułka tarta ● chili. Dodatkowo: ● olej rzepakowy.

❶ Buraki obierz i ugotuj. Gdy ostygną, zetrzyj na tarce o du żych lub średnich oczkach.

❷ Mięso wołowe zmiel z pokrojoną cebulą. Dodaj ser feta, buł kę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki, jajko, sól i pieprz.

Reklama

❸ Z przygotowanej masy mięsnej uformuj małe kotleciki.

❹ Wymieszaj składniki panier ki, po czym obtocz w niej mięso.

❺ Na patelni rozgrzej mocno olej. Usmaż kotleciki z obu stron na złoty kolor.

❻ Danie serwuj z ziemniakami.

Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwy.

Telemax

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag polędwicy wołowej, sól, mielony czarny pieprz, kolorowy pieprz, 2-3 łyżki masła, 4 małe gruszki, sok wyciśnięty z cytryny, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.