Reklama
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (08:00)

    Kotlety wołowe z burakami

Składniki na 8 porcji: ■ pół kg wołowiny ■ pół pęczka pietruszki ■ cebula ■ 2 buraki ■ 10 dag fety ■ 2 łyżki bułki tartej ■ jajko ■ sól ■ pieprz. Panierka: ■ ziarna sezamu i słonecznika ■ bułka tarta ■ chili ■ olej.

Reklama

Przygotowanie:

➊ Buraki obierz, ugotuj i ostudź. Zetrzyj je na tarce o dużych oczkach.

➋ Mięso zmiel z cebulą. Dodaj ser feta, bułkę tartą, posiekaną natkę, jajko, sól i pieprz.

➌ Z przygotowanej masy mięsnej uformuj małe kotleciki.

➍ Wymieszaj składniki panierki, po czym obtocz w niej mięso.

➎ Na patelni rozgrzej mocno olej. Usmaż kotleciki z obu stron na złoty kolor.

➜ Przygotowanie: 40 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 250

Ewelina Pędzikowska z Kutna

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mielonej chudej wołowiny, sól, szklanka ugotowanej soi, marchewka, kawałek selera, 2 białka , cebula, bułka tarta, 3 ząbki czosnku, zioła prowansalskie, pieprz, łyżka keczupu. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.