Reklama
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (08:00)

    Mięsny torcik

Składniki na 10 porcji: ■ pół kg mięsa wołowego mielonego ■ pół kg ugotowanych ziemniaków ■ cukinia ■ 2 cebule ■ puszka pomidorów ■ sól ■ pieprz ■ olej ■ oregano ■ czosnek w płatkach ■ papryka w proszku.

Przyrządzanie:

➊ Na oleju podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Dołóż mięso, obsyp przyprawami, po czym dołóż pomidory z puszki i duś ok. 20 minut.

Reklama

➋ Na koniec dodaj pokro jone w kostkę ziemniaki i całość wymieszaj.

➌ Cukinię pokrój w plastry i podsmaż na grillu. Przełóż ją mięsem, tworząc torcik.

➜ Przygotowanie: 40 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 200

Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mielonej chudej wołowiny, sól, szklanka ugotowanej soi, marchewka, kawałek selera, 2 białka , cebula, bułka tarta, 3 ząbki czosnku, zioła prowansalskie, pieprz, łyżka keczupu. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.