Reklama
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (15:00)

    Pieczeń wołowa z warzywami

Składniki na 8 porcji: • kilogram wołowiny • 2 marchewki • cukinia • por • mały seler • biała cebula • sól • pieprz • olej.

1. Mięso przypraw solą i pieprzem. Natrzyj olejem i odstaw na noc do lodówki.

Reklama

2. Następnie obsmaż wołowinę na rozgrzanym oleju i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz mięso pod przykryciem ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

3. Gotowe danie serwuj z warzywami ugotowanymi na parze.

Czas: 60 min 1 porcja = 300 kcal

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 2 cebule, olej, 50 dag posiekanych pomidorów z puszki, sól, łyżeczka tabasco, 25 dag fasoli z puszki, 4 gałązki tymianku, 30 dag polędwicy wołowej, 2 ząbki czosnku,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.