Reklama
  • Poniedziałek, 9 marca 2015 (09:00)

    Polędwica z pieczarkami

Składniki dla 4 osób: 1 kg polędwicy wołowej lub polędwiczek wieprzowych, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki śmietany, 30 dag pieczarek, łyżka mąki, pieprz, 2 łyżki oleju, cebula, sól.

1. Mięso umyj, osusz. Czosnek rozgnieć, wymieszaj z solą, natrzyj mięso. Do brytfanki wlej olej, włóż mięso, przykryj. Piecz w temp. 190° C przez 60 minut.

Reklama

2. Pokrój pieczarki i cebulę. Wlej do rondla olej, wrzuć pieczarki i cebulę, sól, pieprz, uduś do miękkości. Dopraw mąką ze śmietaną. Zagotuj. Podawaj mięso z sosem pieczarkowym.

Czas: 2 godziny

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 4 kotlety cielęce • 8 plastrów szynki parmeńskiej • 5 dag orzeszków piniowych lub ziemnych • szklanka wina • szklanka bulionu warzywnego • mąka pszenna • czerwona papryka •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.