Reklama
  • Poniedziałek, 9 marca 2015 (09:00)

    Polędwica z pieczarkami

Składniki dla 4 osób: 1 kg polędwicy wołowej lub polędwiczek wieprzowych, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki śmietany, 30 dag pieczarek, łyżka mąki, pieprz, 2 łyżki oleju, cebula, sól.

1. Mięso umyj, osusz. Czosnek rozgnieć, wymieszaj z solą, natrzyj mięso. Do brytfanki wlej olej, włóż mięso, przykryj. Piecz w temp. 190° C przez 60 minut.

Reklama

2. Pokrój pieczarki i cebulę. Wlej do rondla olej, wrzuć pieczarki i cebulę, sól, pieprz, uduś do miękkości. Dopraw mąką ze śmietaną. Zagotuj. Podawaj mięso z sosem pieczarkowym.

Czas: 2 godziny

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Skład na 12 porcji: ● 2,5 kg wołowiny z łopatki ● 400 g mielonego mięsa ● 2 cebule ● 250 g pieczarek ● 200 g marchewki ● pęczek pietruszki ● jajko ● olej ● 4 łyżki bułki tartej ● 2 łyżeczki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.