Reklama
  • Środa, 15 lipca 2015 (13:00)

    Roladki wołowe

Składniki na 4 porcje: ● 4 kotlety wołowe ● papryka czerwona i zielona ● pół kg fasolki ● 3 cebule ● 4 łyżki masła ● 50 ml koncentratu pomidorowego ● 1/4 l bulionu mięsnego ● łyżka mąki ● olej ● makaron tagliatelle.

Reklama

❶ Posiekaną cebulę zeszklij na maśle. Dodaj pokrojone papryki i duś kilka minut.

❷ Przebraną fasolkę ugotuj w osolonej wodzie.

❸ Mięso rozbij i posmaruj koncentratem pomidorowym. Na każdym plastrze rozłóż porcję warzyw.

❹ Zwinięte roladki zepnij wykałaczkami, obtocz w mące i usmaż na oleju. Dolej bulion i duś na małym ogniu. Dodaj pozostałe warzywa (bez fasolki) i resztę koncentratu wymieszanego ze śmietaną.

❺ Gotowe danie rozłóż na talerze, podawaj z fasolką szparagową i makaronem.

Czas przygotowania: 55 min, ilość kalorii na 1 porcję: 390. Stopień trudności: średnie

Telemax
Więcej na temat:roladki | mi

Zobacz również

  • Składniki na 2 porcje: • 2 kotlety wołowe • po pół czerwonej i zielonej papryki • 3 cebule • 30 dag fasolki szparagowej • 4 łyżki masła • 10 dag koncentratu z pomidorów • sól • 1/4 l bulionu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.