Reklama
  • Środa, 15 lipca 2015 (13:00)

    Roladki wołowe

Składniki na 4 porcje: ● 4 kotlety wołowe ● papryka czerwona i zielona ● pół kg fasolki ● 3 cebule ● 4 łyżki masła ● 50 ml koncentratu pomidorowego ● 1/4 l bulionu mięsnego ● łyżka mąki ● olej ● makaron tagliatelle.

Reklama

❶ Posiekaną cebulę zeszklij na maśle. Dodaj pokrojone papryki i duś kilka minut.

❷ Przebraną fasolkę ugotuj w osolonej wodzie.

❸ Mięso rozbij i posmaruj koncentratem pomidorowym. Na każdym plastrze rozłóż porcję warzyw.

❹ Zwinięte roladki zepnij wykałaczkami, obtocz w mące i usmaż na oleju. Dolej bulion i duś na małym ogniu. Dodaj pozostałe warzywa (bez fasolki) i resztę koncentratu wymieszanego ze śmietaną.

❺ Gotowe danie rozłóż na talerze, podawaj z fasolką szparagową i makaronem.

Czas przygotowania: 55 min, ilość kalorii na 1 porcję: 390. Stopień trudności: średnie

Telemax
Więcej na temat:roladki | mi

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag mielonej wołowiny, 1-2 ząbki czosnku, chili, pół białej cebuli, słonecznik, po 4 plastry pomidorów i sera typu cheddar, majonez,1 czerwona cebula, pieprz , 2 ogórki konserwowe,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.