Reklama
  • Poniedziałek, 22 lutego (13:10)

    Roladki ze śliwką i migdałami

Składniki na 4 porcje: 4 sznycle wołowe, 12 cienkich plastrów wędzonego boczku, 16 suszonych śliwek, 10 dag migdałów bez skórki, 4 cebule, 4 łyżki oliwy, 6 łyżek octu, 1 szklanka czarnej herbaty, 1/2 opakowania przyprawy do pieczeni

1. Śliwki i migdały moczyć w herbacie przez ok. 15-20 minut. Do każdej śliwki wcisnąć migdał (reszta do sosu). Mięso rozbić, posmarować przyprawą.

Reklama

2. Na każdym sznyclu układać po cztery śliwki, zwijać, a wierzch owinąć trzema plasterkami boczku, spiąć wykałaczkami.

3. Cebule obrać z łupin, umyć, pokroić w piórka, podsmażyć na oliwie aż do zrumienienia, dołożyć roladki, migdały, podlać wodą i octem, dusić pod przykryciem ok. 1,5 godziny.

Nasza rada

Przed podaniem koniecznie posyp roladki posiekaną natką pietruszki. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Przygotowanie: ok.120 minut

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Skład na 15 porcji: ● 2 kg mięsa wołowego na gulasz ● 450 g mrożonego groszku ● po 500 g cebuli i pieczarek ● 2 l rosołu ● 2–3 papryczki chili ● 200 g kwaśnej śmietany ● sól ● 4–5 łyżek oleju ● 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.