Reklama
  • Wtorek, 2 sierpnia 2016 (11:05)

    Soczysty stek z pomidorami

Składniki na 2 porcje: • 2 duże steki wołowe (60-70 dag każdy) • 2 łyżki oleju lub oliwy • szczypta soli • świeżo zmielony czarny pieprz • 2 pomidory (najlepiej malinowe) • pół żółtej papryki, pokrojonej w słupki • łyżka masła lub margaryny • pół pęczka świeżej natki pietruszki • czubata łyżka bułki tartej

1. Mięso posmaruj olejem z każdej strony. Ułóż na nagrzanym ruszcie lub grillu, a następnie piecz 10-15 minut, od czasu do czasu przewracając.

2. Gdy będzie miękkie, posyp solą i pieprzem.

Reklama

3. Pomidory przekrój na pół, razem z papryką umieść na aluminiowej tacce.

4. Posyp startym na wiórki masłem, solą, pieprzem, posiekaną natką pietruszki i tartą bułką. Ułóż na ruszcie i piecz 5 minut. Podawaj do steków. Mięso możesz również polać sosem sojowym.

Czas: 30 min. 1 porcja = 350 kcal.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: po 25 dag kaszy bulgur i wołowiny , po szczypcie słodkiej papryki, cynamonu, kuminu i kurkumy, 1 cebula, 1 marchewka, 2 ząbki czosnku, 2 strąki czerwonej papryki, 1 szklanka wytrawnego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.