Reklama
  • Czwartek, 18 sierpnia 2016 (13:05)

    Stek wołowy w sosie malinowym

Składniki: 20 dag wołowiny , garść fasolki szparagowej, cebula, 3 łyżki słodkiej papryki, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz. Sos: 20 dag malin, 2 łyżki cukru, 100 ml czerwonego wina

Wołowinę natrzyj solą, pieprzem, papryką i oliwą. Przygotuj sos: cukier skrop wodą (około 4 łyżek) i podgrzej, aż się rozpuści. Dodaj maliny i wlej wino. Gotuj do miękkości i zmiksuj, sos odparuj. Mięso obsmaż na gorącej oliwie z każdej strony po 2 minuty.

Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną cebulę. Gdy się zrumieni, całość przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz w temp. 170°C, przez 20 minut. Danie podawaj z sosem i fasolką.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: po 25 dag kaszy bulgur i wołowiny , po szczypcie słodkiej papryki, cynamonu, kuminu i kurkumy, 1 cebula, 1 marchewka, 2 ząbki czosnku, 2 strąki czerwonej papryki, 1 szklanka wytrawnego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.