Reklama
  • Wtorek, 23 sierpnia 2016 (15:05)

    Stek z warzywami

Składniki na 2 porcje: ● 2 duże steki wołowe (60-70 dag każdy) ● 2 łyżki oleju lub oliwy ● szczypta soli morskiej ● świeżo zmielony czarny pieprz ● 2 pomidory (najlepiej malinowe) ● pół żółtej papryki ● łyżka masła lub margaryny ● pół pęczka świeżej natki pietruszki ● czubata łyżka bułki tartej.

❶ Mięso umyj, posmaruj olejem z każdej strony. Ułóż na nagrzanym ruszcie lub grillu, a następnie piecz 10-15 minut, od czasu do czasu przewracając.

❷ Gdy będzie miękkie, posyp solą i pieprzem.

Reklama

❸ Pomidory pokrój na ćwiartki. Ułóż na aluminiowej tacce razem z pociętą w słupki papryką.

❹ Posyp warzywa startym na wiórki masłem, solą morską, świeżo zmielonym aromatycznym czarnym pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki i tartą bułką.

❺ Upiecz warzywa na rozgrzanym grillu i rozłóż na talerzach razem ze stekami.

Czas przygotowania: 30 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: łatwe.

Telemax

Zobacz również

  • Wołowina  w miodzie pitnym

    Składniki: 800 g wołowiny (polędwica) • 100 g suszonych borowików • 100 ml miodu pitnego • łyżka masła • łyżka oleju słonecznikowego • 250 ml gęstej śmietany • 2 łyżeczki mąki • sól • pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.