Reklama
  • Wtorek, 26 lipca 2016 (15:05)

    Wołowina w sałatce z cebulką perłową

Składniki: 1 słoik (370 ml) marynowanych cebulek perłowych, 3 czerwone papryki, 180 ml sosu słodko-kwaśnego, 1 główka sałaty ,1 kg wołowiny zrazowej, 4 łyżki oleju, sól, pieprz, papryczki chili i świeży tymianek do dekoracji

Przygotowanie: ok. 30 minut.

1. Cebulki osączyć na sitku. Papryki rozciąć, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę. Paprykę i cebulki wymieszać z sosem słodko-kwaśnym. Liście sałaty pokroić w paseczki. Wołowinę opłukać, osuszyć, pokroić w słupki.

Reklama

2. Na patelni rozgrzać olej. Porcjami wkładać mięso. Każdą porcję smażyć ok. 2 minut. Pod koniec oprószyć solą i pieprzem.

3. Cebulki z papryką oraz sałatę włożyć do 6-8 dużych szklanek (modnych słoiczków). Dołożyć po porcji usmażonej wołowiny. Sałatkę udekorować tymiankiem i papryczkami chili.

Życie na gorąco

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mielonej chudej wołowiny, sól, szklanka ugotowanej soi, marchewka, kawałek selera, 2 białka , cebula, bułka tarta, 3 ząbki czosnku, zioła prowansalskie, pieprz, łyżka keczupu. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.