Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Wołowina w winie

Składniki dla 4 osób: Gulasz: 80 dag wołowiny • szklanka czerwonego wina • 3 goździki • majeranek • olej • masło klarowane • ziele angielskie • liść laurowy • kawałek korzenia imbiru • sól. Marynata: łyżka miodu • słodka czerwona papryka • kilka łyżek ciemnego sosu sojowego • ocet balsamiczny • pieprz.

Reklama

1 Wołowinę umyj. Składniki marynaty wymieszaj, oblej nią mięso, chłodź godzinę.

2 Mięso wyjmij, pokrój na kawałki. Wrzuć je na gorące masło, smaż kilka chwil, mieszając. Dodaj przyprawy, wino, podlej wodą, duś około 2 godziny, co jakiś czas mieszając. Dolej wody, jeśli się wygotowała. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.

CZAS: około 2, 5 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag polędwicy wołowej, sól, mielony czarny pieprz, kolorowy pieprz, 2-3 łyżki masła, 4 małe gruszki, sok wyciśnięty z cytryny, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.