Reklama
  • Piątek, 13 stycznia (15:05)

    Wołowina z cydrem

Składniki: 40 dag wołowiny, 2 cebulki szalotki, łyżka masła, olej, sól, pół szklanki cydru, pół szklanki śmietany, 2 łyżki octu jabłkowego, pieprz, tymianek, 2 jabłka, łyżka cukru.

Przygotowanie:

Wołowinę pokrój i oprósz solą oraz pieprzem, odłóż. Na patelni rozpuść łyżkę masła i usmaż oprószone cukrem jabłka. Wlej olej i obsmaż mięso, dodaj pokrojoną cebulkę i ocet jabłkowy.

Gotuj przez około pół minuty i wlej cydr, śmietankę oraz wsyp tymianek. Zagotuj. Duś, aż sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie. W trakcie gotowania dopraw solą i dodaj jabłka z patelni.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki (4 porcje): ● 500 g łopatki cielęcej ● szklanka groszku mrożonego lub z puszki ● 6 szalotek albo dymek ● 2 średnie marchewki ● ząbek czosnku ● mały przecier pomidorowy ● pół pęczka natki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.