Reklama
  • Poniedziałek, 29 sierpnia 2016 (11:05)

    Wołowina z grilla

Składniki dla 4 osób: 4 steki wołowe • pół szklanki wytrawnego czerwonego wina • ząbek czosnku • szczypta rozmarynu • natka pietruszki • sól • pieprz.

Reklama

1. Wołowinę umyj, obficie oprósz pieprzem. Wino połącz z przeciśniętym czosnkiem i szczyptą rozmarynu. Mięso wstaw do marynaty, odstaw w chłodne miejsce na około 2 godziny.

2. Mięso wyjmij z marynaty, ułóż na tacce do grillowania, grilluj siedem minut z każdej strony. Uważaj, by nie przesuszyć mięsa.

3. Zdejmij z rusztu, na końcu oprósz solą, posyp posiekaną natką pietruszki. Czas grillowania wołowiny zależy od rodzaju mięsa.

CZAS: około 30 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag polędwicy wołowej, sól, mielony czarny pieprz, kolorowy pieprz, 2-3 łyżki masła, 4 małe gruszki, sok wyciśnięty z cytryny, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.