Reklama
  • Środa, 3 lutego (13:05)

    Wołowina z groszkiem, ziemniakami i szynką

Składniki: 500-600 g wołowiny zrazowej ●1/2 puszki groszku (może być także mrożony, ugotowany) ●200 g szynki wędzonej lub konserwowej ●300 g ugotowanych, utłuczonych ziemniaków ●2 łyżki masła ●jajko ●sól, pieprz, papryka, rozmaryn ●mąka ●olej.

Reklama

1. Mięso oczyść, rozkrój, aby powstał płat, lekko rozbij, oprósz przyprawami, włóż do lodówki.

2. Ziemniaki rozgnieć z masłem. Szynkę pokrój w kostkę, groszek osącz i wraz z szynką dodaj do ziemniaków. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj z roztrzepanym jajkiem.

Nałóż farsz na mięso, zwiń, zwiąż nicią kuchenną. Oprósz przyprawami, mąką i usmaż na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż do brytfanny, skrop olejem i dopiecz na złoto.

Świat kobiety
Więcej na temat:ziemniaki | na | z | ziemniak | szynki | groszek

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 80 dag rostbefu , po 4 łyżki masła i oliwy, 2 łyżki posiekanych migdałów, 40 dag czerwonej cebuli, 200 ml czerwonego wina wytrawnego, sól, pieprz świeżo mielony , kilka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.