Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (13:10)

    Wołowina z papryką

500 g wołowiny bez kości, 2 papryki, 1 cebula, 2 łyżki oleju, sól, pieprz w ziarnach i mielony.

Reklama

Mięso opłucz i osusz, podziel na 4 porcje. Na patelni rozgrzej olej, każdy kawałek mięsa podsmaż z obu stron, przełóż do rondla. Włóż kilka ziaren pieprzu, podlej połową szklanki wody i duś ok. 20 min.

Paprykę pokrój na małe kawałki, cebulę posiekaj. Dodaj warzywa do mięsa i duś razem ok. 10 min. Podawaj z kaszą gryczaną.

Cuda i objawienia

Zobacz również

  • 5 g suszonych borowików, 5 dag orzechów włoskich, 3 dag białego tostowego chleba, 12,5 dag masła, po 1 kg ziemniaków i brukselki, 4 medaliony z polędwicy wołowej, 2 łyżki oleju, 300 ml bulionu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.