Reklama
  • Poniedziałek, 22 czerwca 2015 (13:06)

    Wołowina z warzywami

Składniki na 4 porcje: • 4 kotlety wołowe (po ok. 15 dag) • papryka czerwona • papryka zielona • pół kg fasolki • 3 cebule • 4 łyżki masła • 50 ml koncentratu pomidorowego • 1/4 l bulionu mięsnego • łyżka mąki pszennej • 4 łyżki śmietany • 4 łyżki oleju • przyprawa do mięsa • makaron tagliatelle

1. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na roztopionym maśle. Dodaj oczyszczone, umyte i pokrojone papryki. Duś warzywa do czasu, aż zrobią się miękkie.

Reklama

2. Przebraną fasolkę szparagową ugotuj w osolonej wodzie.

3. Mięso opłucz, osusz i rozbij tłuczkiem. Natrzyj olejem, oprósz przyprawą, po czym posmaruj koncentratem pomidorowym. Na każdym plastrze rozłóż porcję podduszonych warzyw i fasolki.

4. Przygotowane roladki zwiń ciasno, po czym zepnij wykałaczkami, obtocz w mące i usmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Dolej bulion i duś pod przykryciem na małym ogniu.

5. Pozostałe warzywa (bez fasolki) i resztę koncentratu wymieszaj ze śmietaną. Dodaj na patelnię, gdy mięso będzie już miękkie.

6. Gotowe danie rozłóż na talerze, podawaj z fasolką szparagową i makaronem.

Czas: 55 min. 1 porcja = 390 kcal.

Kurier TV
Więcej na temat:z

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: • 1 kg wołowiny • 2 cukinie • 450 g fasolki szparagowej • 3 marchewki • cebula • 2 liście laurowe • 3 ząbki czosnku • oregano • 2 szkl. bulionu • po 200 g kukurydzy i groszku więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.