Reklama
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (15:00)

    Wołowina z woka

Składniki na 4 porcje: • pół kg wołowiny • po pół czerwonej, zielonej i żółtej papryki • pęczek dymki • 25 dag selera naciowego • ząbek czosnku • kawałek imbiru (ok. 2 cm) • 4 łyżki oleju • 4 łyżki sosu sojowego • sól • pieprz.

1. Umyte mięso pokrój w cienkie paski razem z papryką. Cebulę potnij w krążki, seler na plastry, a imbir i czosnek drobno posiekaj.

Reklama

2. Na patelni lub w woku rozgrzej olej. Najpierw obsmaż mięso, a następnie pozostałe składniki.

3. Zalej całość sosem sojowym, dodaj przyprawy i duś do miękkości wołowiny.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mielonej chudej wołowiny, sól, szklanka ugotowanej soi, marchewka, kawałek selera, 2 białka , cebula, bułka tarta, 3 ząbki czosnku, zioła prowansalskie, pieprz, łyżka keczupu. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.