Reklama
  • Środa, 26 października 2016 (15:00)

    Zraziki z serem pleśniowym

Składniki na 4 porcje: 80 dag zielonej fasolki szparagowej, 8 małych dymek, 1 cebula, 8 plasterków wołowiny zrazowej, 10 dag sera pleśniowego, 4 łyżki oleju, 2 łyżki masła, 100 ml bulionu wołowego, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

1 Fasolkę oczyść, opłucz, potnij na połówki. Włóż do posolonego wrzątku. Gotuj ok. 10 minut. Cebulę obierz i posiekaj. Dymki oczyść, potnij na kawałki. Włóż je do wrzątku na 3 minuty. Potem odcedź i dobrze osącz. Fasolkę odcedź, przelej na sitku zimną wodą, osącz. Ser potnij na 8 kawałeczków. Plasterki mięsa opłucz, osusz, rozbij i posyp solą oraz pieprzem.

2 Na płatach mięsa rozłóż dymki, ser i po kilka strączków fasolki. Zwiń, zepnij wykałaczkami. Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim zraziki 6 minut. Na drugiej patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim posiekaną cebulę. Dodaj pozostałą fasolkę. Podlej bulionem. Duś 8 minut. Gotowe zraziki przełóż do fasolki. Podgrzej razem. Dopraw solą, pieprzem i gałką.

Reklama

Przygotowanie ok. 75 min, 1 porcja zawiera ok. 540 kcal. Ok. 5,90 zł za porcję

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: po 25 dag kaszy bulgur i wołowiny , po szczypcie słodkiej papryki, cynamonu, kuminu i kurkumy, 1 cebula, 1 marchewka, 2 ząbki czosnku, 2 strąki czerwonej papryki, 1 szklanka wytrawnego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.