Reklama
  • Wtorek, 29 listopada 2016 (15:05)

    Zrazy wołowe z brokułami i grzybami

Składniki dla 4 osób: 70 dag udźca lub łopatki wołowej • 4 ogórki kiszone • 4 łyżki musztardy • 2 cebule • boczek wędzony w plastrach • łyżka masła klarowanego • pół szklanki mąki • 2 suszone podgrzybki • 2 ząbki czosnku • sól • pieprz

1 Mięso umyj, pokrój na plastry, rozbij. Plastry posyp pieprzem, posmaruj łyżką musztardy, połóż kilka krążków cebuli, kawałek ogórka i plasterek boczku. Mocno zwiń. Zawiąż nitką.

2 Na patelni rozgrzej masło klarowane. Podsmażaj zrazy obtoczone w mące. Przełóż do garnka z drobno posiekaną cebulą, grzybami i czosnkiem. Zalej wodą i duś około 2 godziny.

Reklama

Posól pod koniec gotowania. Podawaj z brokułami, ziemniakami i marchewką.

CZAS: około 3 godzin

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki (4 porcje): ● 500 g łopatki cielęcej ● szklanka groszku mrożonego lub z puszki ● 6 szalotek albo dymek ● 2 średnie marchewki ● ząbek czosnku ● mały przecier pomidorowy ● pół pęczka natki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.