Reklama
  • Niedziela, 19 sierpnia 2007 (12:08)

    Zrazy z patelni z warzywami

Potrawy z kuchni węgierskiej

Zdjęcie

/MWMedia
/MWMedia

Składniki:
5 porcji rostbefu (ok. 14 dkg plastry)
sól
2 łyżki mąki
6 dkg smalcu
15 dkg cebuli
1 dkg słodkiej papryki
1 ząbek czosnku
szczypta kminku
10 dkg zielonej papryki
10 dkg pomidorów
1 kg ziemniaków
Delikatnie utłuczone mięso pozbawić ścięgien, posolić, obtoczyć w mące i podsmażyć z obydwu stron. Zezłocić na tłuszczu cebulę, dodać słodką paprykę i zalać niewielką ilością wody. Włożyć do tego podsmażone mięso; posolić, dodać rozgnieciony czosnek i zmielony kminek. Wszystko zalać wodą, tak by przykryć mięso. Dusić pod przykryciem do miękkości, pod koniec dodać pokrojone w cząstki ziemniaki, zieloną paprykę i pomidory. Dolać wody, tak by przykryła ziemniaki i dalej dusić do miękkości pod przykryciem. Mięso podawać na płaskim talerzu otoczone ziemniakami.
agata

Reklama

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

MWMedia

Zobacz również

  • Składniki: 2 główki młodej kapusty, 4-5 połówek suszonych pomidorów, 20 dag sera camembert, 4 plastry wołowiny na zrazy, 2 czerwone cebule, 10 dag wędzonego boczku, 1 łyżka oleju, 500 ml... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.